language arrow_drop_down
DK NO EN

Kvalitet, miljö och arbetsmiljö

Väl fungerande kvalitets- och förbättringsarbeten är viktiga delar när det kommer till lönsamhet och framgång för företag.

Kvalitet är ett brett begrepp inom produkt- och produktionsutveckling och innefattar en mängd olika områden. Alla med samma syfte – att få nöjda kunder och en hållbar produktion.

Prevas har kompetensen att leda och stötta genomförandet av kvalitetsförbättrande åtgärder. Ett arbete som vi gör i nära samarbete med kunden. Våra ingenjörer har också lång erfarenhet inom kvalitets- och ledningssystem samt arbeten inom miljö och arbetsmiljö.

Nyfiken på att veta mer? Ta kontakt med oss och läs gärna mer om områdena nedan där vi kan stödja er.

Problemlösning

Grunden i problemlösning är datainsamling, analys av densamma och identifiering av rotorsaker. Till stöd har vi DMAIC eller PDCA plus en uppsättning av kvalitetsverktyg.

Efter detta kan möjliga åtgärder utvärderas och implementeras, vilket vi naturligtvis hjälper er med.

Kvalitetssäkring

Vi har erfarenhet av att arbeta med kvalitetssäkring av olika projekt; utvecklings-, leverans- och NPI-projekt. Eller kvalitetssäkring av processer, såsom produktionen eller kanske en kundprocess som inte riktigt lirar.

Vi använder oss av verktyg och metoder som DFA, riskanalys (FMEA) och Standardiserat arbetssätt, MSA och statistisk processtyrning och är väl förtrogna med APQP- och PPAP-processen.

Ledningssystem

Vi hjälper er med att uppgradera ledningssystemet och dess innehåll så att det överensstämmer med både er verksamhet och vald standard, så länge det handlar om ISO 9001 (kvalitet), 14001 (miljö), 45001 (arbetsmiljö), 50001(energiledning), IATF 16949 (bilindustrin) eller ISO 13485 (mer om vårt erbjudande inom medicintekniska produkter).

Och behöver ni bara bolla några idéer och funderingar om ledningssystem, hjälper vi er gärna med det också!

Ständiga förbättringar och processutveckling

Våra konsulter arbetar med ständiga förbättringar genom en tydlig avvikelsehantering, visualisering och problemlösning. Genom intervjuer och processkartläggning tar vi fram nuläget samt förslag på förbättrade arbetssätt.

Kvalitetsutveckling av underleverantörer

Vi har erfarenhet av kravställning på underleverantörer, samt planering och genomförande av revisioner hos dem. Vi arbetar gärna med prestandamätningar och reklamationshantering, men tar ännu hellre ett helhetsgrepp för att få till ett framgångsrikt samarbete med leverantörerna.

Miljö och arbetsmiljö

Står ni i valet och kvalet om att byta kemikaliehanteringssystem, så kan vi hjälpa er med alla steg. Förstudie, genomförandet och att rulla ut det till alla användare. Eller att uppdatera riskanalyserna och genomföra nödvändiga åtgärder.

Incident och riskhantering brinner vi också för, där hänsyn tas till de olika aspekterna Människa, Teknik och Organisation.

Lagefterlevnad, miljöbevakning och livscykelperspektiv är ytterligare områden som vi gärna hjälper er med.

Intresserad av att höra mer? Boka ett möte med oss!

inspiration

Sedan starten 1985 har vi löst tiotusentals problem tillsammans med våra kunder – i flertalet branscher.

Kontakta oss

Cecilia Holtmann

Manager Quality and EHS Development, Mälardalen

Tel +46 70 748 55 35

E-post

Vill du veta mer? Kontakta oss och vi berättar vad vi kan göra för dig.

Boka möte med oss!

Agera nu!
Referenser

 • Kenvue

  Johnson & Johnsons avknoppar konsumentprodukter till nya bolaget Kenvue – Prevas leder IT-migrering för Kenvues fabrik i Helsingborg

 • Karlstads kommun

  Karlstads kommun säkrar framtidens VA-underhåll med HxGN EAM

 • Hexagon Ragasco

  Effektiv lagerstyrning och mindre svinn med HxGN EAM

 • Göteborgs Spårvägar

  Standardiserat och molnbaserat underhållssystem, i samarbete mellan Göteborgs Spårvägar och Prevas

Kontakta oss

Så berättar vi mer!

We want you to join us!

Vi söker fler medarbetare!