language arrow_drop_down
DK NO EN

Cybersäkerhet

Prevas lägger nu ännu större fokus på cybersäkerheten och behovet av ett robust cyberskydd i enheter för att minska risken för cyberattacker. Behovet av ett stärkt skydd av system, data och enheter är stort för de flesta företag.

Prevas har under många år levererat elektroniska lösningar med fokus på säkerhet. Som rådgivare och utvecklingspartner är vi också vana att hjälpa kunder med enhetsutveckling baserad på erkända cyberstandarder.

Vi upplever en ökad efterfrågan från kunder, som i allt högre grad ser cybersäkerhet som en viktig parameter i utvecklingen och försäljningen av nya enheter. Och med lång erfarenhet av utveckling av projekt inom försvar, medicinsk utrustning och energi är vi vana att lägga stort fokus på cybersäkerheten. Vår erfarenhet använder vi också för att möta det växande intresset inom andra sektorer som hemelektronik och IoT.

På Prevas är cybersäkerhet en heltäckande lösning med fokus på enhetssäkerhet, enhetens miljö och de utvecklings- och produktionsmiljöer som enheten ska tillverkas och uppdateras i. Här kombineras flera standarder (till exempel UL2900, ETSI 303 645 och ISO 62443) i syfte att de enheter som Prevas bidrar till att utveckla ska fungera säkert, såväl i dag som i framtiden.

Prevas fokuserar också på kommande förordningar från EU. Exempelvis cyberresiliensakten, NIS2-direktivet och ändringar i bland annat radiodirektivet, vilka alla har som syfte att öka cybersäkerheten i enheter och driftteknik (OT) på europeisk nivå. Även om de exakta kraven ännu inte finns på plats väntar vi oss på enhetsnivå bland annat krav på patch management. I framtiden ska företag kunna leverera programvaruuppdateringar proaktivt för att fixa säkerhetshål allteftersom de offentliggörs.

För att uppfylla dessa krav erbjuder Prevas en tjänst (PCSI) som går ut på att publika säkerhetsdatabaser skannas löpande och automatiskt. Och att utifrån detta sedan bygga och testa uppdateringar när sårbarheter upptäcks. Därigenom kan vi löpande distribuera grundligt testade och korrigerade uppdateringar av inbyggd programvara direkt till kundernas enheter. Genom att överlåta en stor del av cybersäkerheten åt Prevas kan kunderna koncentrera sig på att utveckla enheternas grundläggande egenskaper. Prevas tjänst är ett tillval till Prevas Industrial Linux (PIL) men den kan
också erbjudas till andra system, oavsett om de har utvecklats av Prevas eller inte.

Vill du veta mer om vad vi kan göra för dig?
Kontakta Rune Hillebo Wiinberg, Head Of Cyber Security eller Mads Doré Hansen, Embedded Development Advisor.

inspiration

Sedan starten 1985 har vi löst tiotusentals problem tillsammans med våra kunder – i flertalet branscher.

PREVAS CYBER SECURITY INTELLIGENCE (PCSI)

A proactive offer designed to assist our customers in mitigating risk, by getting early notification in case of public available security threats in product firmware components.
More about Prevas Cyber Security Intelligence (PCSI) Pdf, 169.7 kB..

Kontakta oss

Rune Hillebo Wiinberg

Head of Cyber Security

Tel +45 31 69 38 32

E-post

Kontakta oss

Mads Doré Hansen

Product Manager

Tel +45 40 19 65 66

E-post

Vill du veta mer? Kontakta oss och vi berättar vad vi kan göra för dig.

Boka möte med oss!

Agera nu!
Referenser

 • Emerson

  Uppdaterad I/O-box framtidssäkrar Emersons tankradarsystem

 • Aktör inom Telekom

  Prevas skapar förbättrad kundupplevelse genom effektiv produktdatahantering

 • Nipro Medical Europe

  Prevas expertis inom UX/UI hjäper Nipro att välja nytt designkoncept

 • Sordin

  Innovativa hörselskydd för fungerande gruppkommunikation

Kontakta oss

Så berättar vi mer!

We want you to join us!

Vi söker fler medarbetare!