language arrow_drop_down
DK NO EN

Kund:

Sordin

Innovativa hörselskydd för fungerande gruppkommunikation

Det senaste elektroniska hörselskyddet från innovationsföretaget Sordin har en unik funktionalitet som gör att en grupp på upp till femton personer enkelt kan kommunicera trots bullrig miljö. Konceptet Sordin Share har utvecklats i samarbete med Prevas.

– Tidigare lösningar för kommunikation i bullriga miljöer bygger på att bara en i taget kan prata, medan Share ger möjlighet till ett naturligt gruppsamtal med tvåvägskommunikation, säger Oskar Brattberg, chef för produktutveckling och produktionsteknik på Sordin.

Sordin AB är ett ledande namn inom utveckling och produktion av passiva och elektroniska hörselskydd. Företagets kunder finns inom såväl industri och jakt som inom polis, militär och räddningstjänst.

Målgruppen för den nya produkten Sordin Share finns till exempel inom tillverkningsindustrin, snickerier och entreprenadfirmor, där personer i ett arbetslag har behov av att kommunicera i en miljö som kräver hörselskydd.

Snabb teknikutveckling

– Den som ansvarar för arbetsgruppen konfigurerar skydden enligt ett antal parametrar och definierar vilka personer som ska ingå i gruppen, säger Peter Ovrin, produktansvarig på Sordin. Sedan kan varje person anpassa sitt skydd individuellt, till exempel genom att justera ljudprofilen, ställa in radiostationer och nivå för medhörning.

Via sammanslagningen med företagen Deva Mecaneyes och Tritech i år har Prevas stärkt sin kompetens och position inom produkt- och produktionsutveckling. Vid utvecklingen av Sordin Share har Prevas ansvarat för projektledning, mekanikkonstruktion och integration av elektronik.

En utmaning vid utvecklingen av Sordin Share har varit den snabba utvecklingen inom kommunikationsteknik. I jämförelse med mindre tekniktunga projekt har det varit viktigt att korta tid för själva utvecklingsfasen för att produkten ska ligga i framkant när den kommer ut på marknaden.

Lyckat samarbete

– Att vi har lyckats genomföra projektet snabbt och på ett kostnadseffektivt sätt beror till stor del på att vi har ett bra samarbete med kunden, där kommunikation och gemensamma förväntningar är A och O, säger Mårten Olsson, konsult på Prevas och projektledare för utvecklingen av Sordin Share. Vi har också lagt stor vikt vid samarbete med inköp och produktion, så att det verkligen fungerar hela vägen ut i produktion.

Sordin Share lanserades på marknaden under september 2021 och presenterades bland annat under den internationella arbetsmiljömässan A+A Düsseldorf i slutet av oktober.

– Vi är väldigt nöjda med samarbetet med Prevas, säger Peter Ovrin. Det är ovärderligt att ha en duktig projektledare som Mårten. Han är konsekvent, tydlig och driver projektet framåt med bra kommunikation, oavsett mot vilken funktion inom vår egen organisation det gäller.

NYCKELORD
Elektronik, mekanik, projektledning, kommunikationsteknik, arbetsmiljö.

KONTAKTA OSS
Magnus Löfberg, Prevas AB, e-mail

Innovativa hörselskydd för fungerande gruppkommunikation
Innovativa hörselskydd för fungerande gruppkommunikation
Innovativa hörselskydd för fungerande gruppkommunikation

Relaterade case

 • Sordin

  Innovativa hörselskydd för fungerande gruppkommunikation

 • Lavabrush

  Lavabrush - enkel men genial penseltvätt

 • Zipforce

  Från prototyp till CE-märkt produkt

 • BellPal

  Smart klocka för falldetektering