language arrow_drop_down
DK NO EN

Stockholms vassaste utvecklingshus

Allt inom produktutveckling, från idé till en produkt på marknaden.

Prevas i Stockholm hjälper kunder med allt inom produktutveckling; från specifikationer och projektledning, konstruktion av mekanik, elektronik och mjukvara, till tester, verifiering och CE-märkning. Om så önskas, hjälper vi till med framtagning av prototyper, förserier och serieproduktion, eller förbättring av era nuvarande produktionslinor. Till vårt förfogande har vi utöver mycket erfarna konsulter även avancerade utvecklingsverktyg och välutrustade lab, inklusive egen mätkammare för EMC-test (Electromagnetic compatibility).​

Du hittar Prevas på fyra adresser i Stockholm; Sundbyberg, Kista, Hammarby Sjöstad och Hötorget.​

Vi är ca 250 konsulter i regionen med kunder inom många branscher, som t.ex. life science, industri, fordon och konsumentprodukter. Allt utvecklingsarbete görs naturligtvis i ett ISO9001-certifierat kvalitetssystem. Vårt kontor i Sundbyberg är dessutom certifierade enligt ISO 13485, för medicintekniska produkter.​

Vi har en familjär arbetsmiljö som innefattar gemenskap, delaktighet och öppenhet. Regelbundna sociala aktiviteter som t.ex. sektionsmöten och kompetenspubar uppskattas mycket av våra medarbetare.​

Kontakta oss så berättar vi gärna mer!

ERBJUDANDEN

Elektronik

Prevas har lång erfarenhet av avancerad elektronikdesign från många framgångsrika projekt. Vi kan leda våra kunders projekt från första skissen till ceritfiering och industrialisering. Och vi har egna laboratorier och konstruktionsverktyg i våra lokaler. ​

Hos många av våra kunder har vi etablerat en supportfunktion för deras elektronikutveckling och har varit en vital del av deras produktion under många år. ​

Inbyggd mjukvara

Precis som med elektronikutveckling har Prevas lång erfarenhet av hårdvarunära programmering. Vi vet vad som krävs för att utveckla riktigt komplexa inbyggda system, oavsett inom vilken bransch de används. Från små uppkopplade enheter till stora kraftfulla CPUer. Vi levererar alltid väldokumenterad, strukturerad och omsorgsfullt testad kod. ​​

För de produktutvecklingsprojekt vi tar oss an i våra lokaler erbjuder vi supportavtal gällande drift och framtida releaser. ​

Applikationsutveckling

Prevas tjänster inom applikationsutveckling innefattar design samt att bygga och implementera mjukvaruapplikationer. Vi har expertkompetens inom Java, C++, C# och flera andra högnivåspråk.

Våra konsulter levererar vältestad, väldokumenterad och högkvalitativ kod och vi är ofta med redan i de tidiga faserna av produktutvecklingen. I takt med våra kunders ökade digitalisering och satsningar på AI och Machine Learning har vi även byggt upp god kompetens inom dessa områden.

Systemutveckling

Många av Prevas projekt och uppdrag i Stockholm är utveckling av nya produkter där produkterna är uppkopplade, d.v.s. "pratar" med molnet alternativt backend. Dessutom består uppdraget av att utveckla mjukvara/firmware, mekanik och elektronik. Vår passion är att definiera, designa och utveckla dessa system, där systemet kan vara ren mjukvara (såsom IT-system), ren mekanik eller en hel mekatronisk produkt. I utvecklingen tillkommer kunskapen att veta och undersöka hur systemet ska partitioneras/struktureras för att få till ett säkert, stabilt och skalbart system på ett effektivt sätt.

Prevas har en lång historia av framgångsrika projekt. För att på bästa sätt kunna bidra till att de rätta tekniska systembesluten tas är våra systemutvecklare gärna med under hela utvecklingsfasen när man tar fram en ny produkt.

Mekanik

Prevas har lång erfarenhet av mekanikkonstruktion och har skapat flera prisbelönta lösningar för sina kunder. Som en viktig utvecklingspartner för våra kunder har vi bland annat hjälpt till att utveckla ett flertal medicintekniska instrument, optiska mätsystem, produktionsutrustning för bilindustrin och telekomrelaterade produkter.

Prevas är vana att arbeta med alla närliggande kompetenser såsom industridesign, ergonomi, provning, inbyggd elektronik etc. Projekten kan utföras hos oss eller som professionella resurser på plats hos våra kunder. Vi har stor vana att hantera de på marknaden förekommande CAD- och PDM-systemen.

Quality & Regulatory Compliance

Prevas tjänster inom Quality & Regulatory Compliance hjälper din organisation att säkerställa att den uppfyller de regulatoriska krav och standarder som finns på marknaden. Inom kvalitetsområdet har vi kompetens och bred erfarenhet inom:

 • Utveckling, produktion, distribution och post-market för medicintekniska produkter
 • Tillverkning och distribution av läkemedel
 • Kvalitetssystem (QMS)
 • Datoriserade system
 • Utbildning

Ett axplock av regelverk och standarder vi behärskar: MDR, IVDR, ISO 13485, 21 CRF 820, ISO14971, IEC/EN 82304/62304, IEC/TR80002-2, ICE/EN 60601-series, ICE/EN 61010-series, GxP, 21 CFR Part 11, Annex 11, GAMP 5.

Utifrån våra erfarenheter och kunskaper om regelverk och standarder, hjälper vi kunder att hitta rätt ambitionsnivå och därmed rätt kvalitet! ​

PLM (Project Lifecycle Management)

Vad PLM är finns det lika många svar som frågor inom ämnet. Vi möter dagligen problematik kring oklarheter i syfte, funktion, omfattning och möjligheter med PLM.

PLM handlar om att skapa affärsvärde genom en strukturerad hantering av produktinformation genom hela produktlivscykeln. Detta påverkas av organisationens uppbyggnad och arbetssätt, system och verktyg. Att arbeta med PLM innebär alltså att vi arbetar med data, teknik, människor och verksamhet på en strategisk nivå. Vi ser inte PLM endast som ett system utan snarare som ett koncept som sträcker sig över ett helt systemlandskap.

Projektledning & testledning

Prevas projekt- och testleder i alla typer av branscher, i stora som små projekt och hos kund eller inhouse.

Vi har omfattande kompetens att leda projekt av multidisciplinär karaktär. I de flesta av våra ledningsuppdrag så ingår områdena elektronik, mekanik, mjukvara, standarder och regulatoriska frågor.

Vår personal stöttar er ledning i alla faserna oavsett om det är på konceptstadiet, utveckling eller industralisiering. Våra projekt- och testledare har en utomordentligt god förmåga att kommunicera med alla projektdeltagare, allt ifrån kundens ledningsgrupp, utvecklare till tillverkare och leverantörer.

Partnernätverk

Det är smart att vara ansluten till Prevas partnernätverk. Genom partnerskapet får du tillgång till vår marknadsyta utan några egna förpliktelser. Prevas kundbas är stor och vi har hundratalet drivna och verksamhetskunniga säljare. Ramavtal finns med flera stora konsultköpare men vi har också goda affärsrelationer till små och medelstora produkt- och innovationsbolag.

I Stockholm är partnernätverket väl utbyggt. Vi har som ambition att publicera i stort sätt alla inkommande kundförfrågningar. Vår grundfilosofi är att känna våra partner lika bra som våra övriga medarbetare. Varje partner får en dedikerad säljare som ansvarig kontakt på Prevas. I Stockholm söker vi främst partners som har erfarenhet av SW, Mekanikkonstruktion, HW, QA och PL. Anmäl dig under rubriken ”Jobba hos oss” och klicka därefter på ”Partnernätverk”.

Kontakt: Jonas Liedberg, tel 070 578 13 52, e-mail


Partnernätverk

UX/UI

Det är viktigt att utveckla användarcentrerat. Vi förstår slutanvändarna och syftet med er produkt, och vi gör den så optimal för ändamålet som möjligt.

Prevas UX/UI har kompetens och erfarenhet inom; research och analys, designstrategi, prototyping, test och implementation. Vi hjälper er med den fysiska så väl som den digitala upplevelsen. Vi har även specialkompetens kring användarvänlighet inom Life Science och Medtech.

vi söker fler talanger

mätkammare för EMC-test

Våra EMC-experter kan ge råd om hur man löser problem, delta i granskningsprocesser och bidra med re-design och testning.

Kontakta oss

Hans-Erik Wikman

Business Region Manager, Stockholm

Tel +46 733 35 22 22

E-post

Kontakta oss

Robert Tönhardt

Business Unit Manager, MedTech Product Development, Prevas AB

Tel +46 8 799 64 28

E-post

Vill du veta mer? Kontakta oss och vi berättar vad vi kan göra för dig.

Boka möte med oss!

Agera nu!
Referenser

 • Emerson

  Uppdaterad I/O-box framtidssäkrar Emersons tankradarsystem

 • Aktör inom Telekom

  Prevas skapar förbättrad kundupplevelse genom effektiv produktdatahantering

 • Nipro Medical Europe

  Prevas expertis inom UX/UI hjäper Nipro att välja nytt designkoncept

 • Sordin

  Innovativa hörselskydd för fungerande gruppkommunikation

Vi söker fler talanger

Bli en av oss!

Kontakta oss

Så berättar vi mer!