language arrow_drop_down
DK NO EN

Service Design

Service Design ger en helhetssyn kring användarens behov. Innan, under och efter produkten används.

Inom både industri och life science-sektorn blir behovet av integrerad och användarcentrerad design alltmer framträdande. Dagens konkurrensutsatta marknad kräver att företag inte bara utvecklar produkter och tjänster som uppfyller grundläggande funktionella krav utan också levererar enastående användarupplevelser. Här spelar Service Design en avgörande roll.

För oss handlar Service Design om att förstå och designa hela användarupplevelsen. Detta inkluderar allt från inledande interaktioner med en produkt eller tjänst till det långsiktiga engagemanget och användarstödet. Genom att jobba användarcentrerat kan företag inom industri och life science skapa produkter och tjänster som inte bara uppfyller utan överträffar kundförväntningar, minskar ledtider och felaktigheter.

Från användarinsikt till produktförbättring

Grunden för framgångsrik produktutveckling ligger i en djup förståelse för användarens behov och beteenden. Vår metodik inom Service Design innefattar tekniker som studier av brukar, operatörs- och kundresor, användarintervjuer och observationer mm, användarinsikter som är kritiska för att forma produkter och tjänster. Dessa insikter kan sedan användas för att skapa prototyper som snabbt testas och itereras, vilket minskar risken för dyra förändringar i senare skeden av utvecklingsprocessen.

Service Design ger insikter över domängränserna

I en alltmer digitaliserad värld så tror vi på samarbete över domängränserna. Inom industri och life science sammanför vi olika domäner - från ingenjörer och designers till marknadsförare och UX experter - för att skapa en holistisk lösning. Denna samarbetsform främjar innovation och säkerställer att alla aspekter av användarupplevelsen beaktas, från ergonomi och funktionalitet till estetik och varumärkesidentitet.

Service Design = låg miljöpåverkan + låga livscykelkostnader

Vi jobbar kontinuerligt med design som har hållbarhet i fokus. Service Design identifierar möjligheter och problem som hjälper företag att integrera hållbarhet i sina produkter och tjänster. Våra designlösningar skall ha låg miljöpåverkan och låga livscykelkostnader, vilket leder till produkter och tjänster som inte bara är miljövänliga utan också ekonomiskt fördelaktiga på lång sikt.

Den kreativa designprocessen

Genom Service Design hjälper vi våra kunder att:

 • Fokusera på användaren. Service Design fokuserar på att förstå användarnas behov och önskemål, vilket är avgörande för att skapa tjänster som är både användbara och effektiva.

 • Samla in olika perspektiv. Service Design samlar olika perspektiv, till exempel från kunder, leverantörer och systemoperatörer, vilket är viktigt för att skapa tjänster som är effektiva och hållbara.

 • Skapa en helhetssyn. Service Design erbjuder en helhetssyn på tjänsten, från dess utformning till dess leverans, vilket är viktigt för att skapa en positiv användarupplevelse.

Industridesign på Prevas

Tillsammans med Myra, part of Prevas, har vi en lång historik av framgångsrika industriella samarbeten och stor erfarenhet av både teknik- och användarbehov. Läs mer här!

Vårt Service Design team, bestående av seniora experter inom olika design och teknikområden, arbetar nära våra kunder för att säkerställa att varje projekt har både affärsmässiga och användarcentrerade designlösningar.

Kontakta oss idag för att lära dig mer om hur Service Design kan lyfta dina produkter och tjänster, och hur vi kan hjälpa dig att förverkliga denna vision.

inspiration

Sedan starten 1985 har vi löst tiotusentals problem tillsammans med våra kunder – i flertalet branscher.

Kontakta oss

Robert Tönhardt

Business Unit Manager, MedTech Product Development, Prevas AB

Tel +46 8 799 64 28

E-post

Kontakta oss

Helena Gautam

Business Unit Manager Smart Services, Malmö

Tel +46 705987 220

E-post

Vill du veta mer? Kontakta oss och vi berättar vad vi kan göra för dig.

Boka möte med oss!

Agera nu!
Referenser

 • Nipro Medical Europe

  Prevas expertis inom UX/UI hjäper Nipro att välja nytt designkoncept

 • Outokumpu

  Behovsbaserat styrsystem på Outokumpu i Degerfors

 • Sordin

  Innovativa hörselskydd för fungerande gruppkommunikation

 • 4Life Solutions

  Rent dricksvatten på fyra timmar

Kontakta oss

Så berättar vi mer!

We want you to join us!

Vi söker fler medarbetare!