language arrow_drop_down
DK NO EN

PCB-design, hög hastighet

Idag ska elektronisk utrustning klara av höga hastigheter, vilket gör att den fysiska utformningen (kretskort, paket, anslutningar etc.) bidrar till kretsarnas funktion i precis lika hög grad som de elektriska konstruktionskomponenterna i schemat. 

Allt högre signalderivata hos dagens IC:ar orsakar oönskade effekter vid hög hastighet, även på kretskort som arbetar med låg frekvens. I och med att drivkretsar växlar allt fortare, finns risk för signalförsämring – som självsvängning, avbrott, överhörning och uppdateringsproblem.

Detta, liksom emission och okänslighet, är några av de faktorer som måste beaktas vid konstruktionsarbetet, för att reducera problem med till exempel signalintegritet (SI) och elektromagnetisk kompatibilitet (EMC).

De elektriska egenskaperna påverkas direkt av egenskaper på kretskortsnivå respektive systemnivå, som PCB-material, storlek och placering, placering av komponenter, från- och förbikoppling, routingtopologi, signalledarterminering, konfiguration av moder- och dotterkort, anslutningar, jordning etc.

Prevas har erfarenhet från PCB-design och har genomfört många höghastighetsuppdrag samt har djupgående kunskaper om krav och förutsättningar angående konstruktion. För att åstadkomma en bra, driftsäker och snabb kretskortskonstruktion är det ofta nödvändigt att använda ett avancerat simuleringsverktyg, som exempelvis Hyperlynx. Prevas kan hjälpa och vägleda sina kunder genom konstruktionsprocessen och utföra erforderliga simuleringar.

ge oss mer problem

Sedan starten 1985 har vi löst tiotusentals problem tillsammans med våra kunder – i flertalet branscher.

Kontakta oss

För mer information

E-post

Vill du veta mer? Kontakta oss och vi berättar vad vi kan göra för dig.

Boka möte med oss!

Agera nu!
Referenser

 • Emerson

  Uppdaterad I/O-box framtidssäkrar Emersons tankradarsystem

 • Sordin

  Innovativa hörselskydd för fungerande gruppkommunikation

 • Zipforce

  Från prototyp till CE-märkt produkt

 • BellPal

  Smart klocka för falldetektering

Kontakta oss

Så berättar vi mer!

Innovation on demand

Följ oss i sociala medier!