language arrow_drop_down
DK NO EN

Kund:

BellPal

Smart klocka för falldetektering

En smart klocka utvecklad för våra äldre. Plötsligt i livet kan fall, eller bara oron kring att ramla, bli en utmaning. Med BellPal begränsar detta inte friheten att leva ett aktivt liv.

Låt våra äldre kunna åldras med värdighet och frihet i sina egna hem. En av de vanligaste olyckorna för äldre är fallolyckor. Men tänk om man kan detektera dessa fall och samtidigt sända ett larm till sina nära och kära?

Det är nu möjligt med en smart klocka som detekterar fall och positionerar var fallet sker. Klockan kommunicerar med en smart telefon som agerar gateway, till ett centralt system, som sänder alarm till anhöriga alternativt dedicerade responscenters. Återkoppling kan sedan ske till personen som föll. På så sätt håller vi bättre kontroll på våra äldre och de kan känna sig mer trygga.

Prevas (tidigare Tritech) har tillsammans med kunden utvecklat elektronik och mjukvara för den smarta klockan. Som i sitt utförande ser ut som ett helt vanligt unisex armbandsur, hela backend tjänsten för larmhantering och koppling till anhörig och responscenter, samt appar och användarupplevelse.

För mer information om Bellpal och klockan, se bellpal.com.

NYCKELORD
Anpassad elektronik, BLE, machine learning, backend mjukvara, Amazon Web Services, app utveckling och User Experience.

KONTAKTA OSS
Mats Bergmark, Prevas AB, e-mail

Smart klocka för falldetektering
Smart klocka för falldetektering

Relaterade case

 • Sordin

  Innovativa hörselskydd för fungerande gruppkommunikation

 • Lavabrush

  Lavabrush - enkel men genial penseltvätt

 • Zipforce

  Från prototyp till CE-märkt produkt

 • BellPal

  Smart klocka för falldetektering