language arrow_drop_down
DK NO EN
Pressrelease: 2023-06-12

Unibap och Prevas tecknar avsiktsförklaring gällande Unibaps industriverksamhet

Unibap AB (Publ) har idag ingått en avsiktsförklaring med Prevas AB för att påbörja en dialog om övergång av företagets industriverksamhet. Unibap har sedan 2013 arbetat med att automatisera svensk industri genom sin robotik och AI teknik samt att utveckla rymdteknik. Under de senaste åren har företagets rymdverksamhet vuxit sig allt starkare och står idag för nära 90 % av bolagets verksamhet. Unibaps styrelse har därför beslutat att inleda förhandling om att överlåta industriverksamheten till Prevas som har kapacitet att långsiktigt driva industriverksamheten vidare.

- Unibap är i ett mycket spännande skede vad gäller vårt rymderbjudanden vilket kräver att vi fokuserar till 100 % på den marknaden. Vi är därför mycket glada att vi tillsammans med Prevas kan gå vidare in i en dialog om vår industriverksamhet. Vi ser mycket positivt på Prevas möjlighet att förvalta och utveckla verksamheten, säger Johan Åman, VD för Unibap.

Prevas har en stark position inom produkt- och produktionsutveckling där de bland annat är ledande inom digitalisering och automatisering av nordisk industri. En fortsatt stark trend är att behovet av djup teknisk kompetens ökar. Inte minst behovet av att kunna förstå komplexa problem, hitta och leverera lösningar på dem, och ha förmågan att ta ansvar för dessa.

- Vi ser en fin möjlighet att komplettera vårt starka erbjudande inom avancerade visionlösningar genom att addera Unibaps spetskompetens inom AI och visionsteknik. Inom Prevas blir Unibaps industriverksamhet en del av vår kärnverksamhet. Vi ser stor potential i en framtida gemensam tillväxt inom avancerade visionsystem baserade på AI & Machine learning för våra krävande och världsledande industrikunder, säger Magnus Welén CEO på Prevas.

För mer information, kontakta:

Magnus Welén, President & CEO, Prevas AB, Mobil: +46 70 593 44 57, E-mail
Hans-Erik Wikman, regionchef Prevas Stockholm, Mobil: +46 733 35 22 22, E-mail
Johan Åman, VD, Unibap AB, Mobile: +46 70 851 00 21, E-mail