language arrow_drop_down
DK NO EN
Nyhet: 2019-08-26

Några snabba kluriga frågor till Sebastian och Tom, våra nya stjärnskott på Prevas i Västerås!

Tjena Sebbe och Tom, som den skjutjärnsreporter jag är måste jag ju ställa den obligatoriska frågan, - Hur känns det?

Carl, ny medarbetare på Prevas

Från vänster, Peter Löving, Sebastian "Sebbe" Andersson och Tom Andersson

Sebbe - Känns riktig bra även om jag är så pass ny på Prevas. Men förhoppningarna är stora och välkomnandet har varit toppen!

Tom - Spontant bra! Men är förstås spänd av förväntningar vad som komma ska! Hungrig på att gräva ner sig i klurigheter framöver. Så bring it on!

Vi i Västerås har haft förmånen att bekanta oss med er de senaste veckorna, men lite kort kan ni väl berätta för alla andra lite om er själva?

Sebbe - 25 år har jag hunnit bli. Bor på Gideonsberg i Västerås. Huserar i en 3:a med sambon och vår nyfödda grabb som bara är 5 veckor ung. (Redaktionen säger: GRATTIS!!) Älskar matlagning och att brygga öl. Musik är ett annat stort intresse.

Tom - 26 år och bor i Västerås. Musik och teknik är ett galet intresse! Kommer faktiskt att släppa ett album inom kort! Vår genre heter Postrock (reporter Peter förstår ingenting).
Feed Me To The Waves heter vårt band. För den nyfikne: https://open.spotify.com/artist/3m84oWj5JZhlWwoypldba2?si=9dIS9ybsTJCq3yaqnjethw

Jag vet att ni är två av de alldeles för få som faktiskt fixade er igenom Robotikprogrammet på MDH. Starkt jobbat! Varför robotik?

Sebbe - MDH besökte teknikgymnasiet jag gick på i Sthlm och jag blev såld! Får väl lyfta på hatten och säga att de gjorde bra marknadsföring för programmet.

Tom – Slumpen faktiskt, gick tekniskt basår först efter att ha läst estetisk på gymnasiet. Det lät helt enkelt ballast med robotik och jag ångrar inte alls valet.

Vad kände ni till om Prevas tidigare?

Sebbe - Kände till Prevas som företag men inte så mycket vad vi gör. Men hade hört av andra äldre kursare att Prevas är ett starkt gäng inom robotik och på den vägen var det.

Tom – Inte så mycket om jag ska vara ärlig. Finns så många företag. Träffade dig Peter Löving både på arbetsmarknadsmässorna och senare under anställningsintervjun. Och nu är jag här!

Simone Giertz bygger ju robotar som inte gör som de ska och nu senast mekade hon om en Tesla till en pickup som fick namnet Truckla. Följer tekniken med er hem efter jobbet och finns det månne några crazy projekt där hemma?

Sebbe - Ja! Faktiskt bygger jag på en drinkmaskin hemma som jag ska kunna styra via en app. Vilka ingredienser ska ingå etc. och sedan serverat och klart! Överlag en massa stora projekt i huvudet som bara väntar på att få realiseras. Mekar sönder allt i hushållet som kanske kan fixas. Exempelvis har vattenkokaren fått sig en översyn efter strul.

Tom - Oftast mindre projekt. Renoverar främst elgitarrer och förstås är projekten just knutna till mitt stora musikintresse. Även drönarprojekt finns där i periferin. Egentligen allt som går att bygga/göra bättre själv går jag igång på!

Det där var 5 snabba frågor och tack för att ni tog er tid! Men ni slipper inte undan så lätt. Här följer några obligatoriska val att ta ställning till:

Sebbe:

Sommar eller vinter
Snapchat eller Instagram
Pepsi eller Cola
Elcykel eller traditionell cykel

Tom:

Microsoft eller LINUX
Träning eller soffhäng
Dillchips eller lättsaltade
Jeans eller Chinos
Hamburgare eller pizza

Återigen, varmt välkomna till Prevas önskar jag och resten av hela Prevas!

Reporter: Peter Löving