language arrow_drop_down
DK NO EN

Intresserad av att få en förstudie med investeringskalkyl genomförd hos dig?

Prevas har sedan flera år ett samarbete med Örebro Universitet, där Prevas handleder blivande högskoleingenjörer kursen Produktionsutveckling med investeringskalkyl som är en 7,5 poängskurs. I kursen ingår ett mindre projektarbete, som startar vecka 44, med föreläsningar på Örebro universitet.

Projektarbetet som ska ske hos företag startar under vecka 45 och ska redovisas vecka 2, 2022. I projektet kommer en grupp av studenter samarbeta i nära kontakt med er. Projektet ska sammanställas i en rapport för att sedan redovisas på Universitetet samt hos er om så önskas.

Kursen fokuserar på hur en förstudie skall genomföras. Den innefattar bland annat nulägesanalys, processkartläggning, förbättringsförslag, investeringskalkyl, slutsatser och rekommendationer. Projektet hos er bör främst vara inom automation, Lean eller produktionsteknik och kan beröra till exempel arbetsmiljö främst ergonomi, produktion- och logistikflöde, material- och lagerhantering, bearbetning, robotisering, balansering av arbetsflöden, värdeflödesanalys, et cetera.

Viktigt är att det finns en handledare hos företaget, som introducerar studenterna och kan svara på frågor under projekttiden. Vår erfarenhet sedan tidigare år visar att handledartiden utgör ca 1–2 dagar under kursens gång.

Har ni något hos er som ni vill ha en förstudie genomförd på för att kunna presentera inom organisationen i samband med förbättringsarbete, investeringar etc., tveka inte att ta hjälp från universitetsstudenterna.

Det vi behöver är en kort beskrivning av uppdraget senast 20 oktober.

Har ni tankar, idéer, frågor eller är allmänt nyfiken på vad de kan göra och har gjort i tidigare kurser så kontakta oss.

I formuläret nedan kan du fylla i intresseanmälan så tar vi det vidare från det!


Mats Wallin
Senior Verksamhetsutvecklare, Prevas AB
Tfn: +46 722 02 31 29
mats.wallin@prevas.se

Referenser

 • Kenvue

  Johnson & Johnsons avknoppar konsumentprodukter till nya bolaget Kenvue – Prevas leder IT-migrering för Kenvues fabrik i Helsingborg

 • Karlstads kommun

  Karlstads kommun säkrar framtidens VA-underhåll med HxGN EAM

 • Hexagon Ragasco

  Effektiv lagerstyrning och mindre svinn med HxGN EAM

 • Göteborgs Spårvägar

  Standardiserat och molnbaserat underhållssystem, i samarbete mellan Göteborgs Spårvägar och Prevas