language arrow_drop_down
DK NO EN

Industriell Linux

Industriella operativsystem med lång livslängd och öppen programvara.

Prevas har det största oberoende industriella Linux-teamet i Skandinavien när det gäller design, utveckling, kundanpassning och långtidsunderhåll av industriella inbyggda Linux Board Support Packages (BSP) – inklusive Linuxvarianter såsom Android och uCLinux. Tjänsterna utförs av en kärntrupp för industriell Linux tillsammans med ett antal Linux-kompetenser som finns spridda inom hela Prevas.

Prevas professionella tjänster inom industriell Linux omfattar alla aspekter av professionellt arbete med BSP. Prevas ser till att all utveckling kan ske effektivt och med ett professionellt långtida underhåll som kvalitetsmål för BSP. Det första steget är den tidiga specifikationen och de tekniska diskussioner som krävs för att möjliggöra högkvalitativa BSP. Nästa steg är att snabbt ta fram ett första BSP för att komma igång med testning och utvärdering samt även kunna hålla utbildningar på det kommande systemet. Utvecklingsarbetet avslutas genom leverans av ett skräddarsytt industriellt Linux BSP (ren Linux, Android eller uCLinux), inklusive kit för applikationsutveckling, specialanpassad kärna, bootloader, rootfs och deployment integration.

Efter leveransen fortsätter Prevas att ta ansvar för det levererade BSP-paketet. Prevas har utvecklat en service för långtidsunderhåll av industriella BSP-paket som säkerställer kontinuerliga uppdateringar och förbättringar samt upprätthåller värdet.

När en kunds produkt närmar sig slutet på livscykeln, kan Prevas hjälpa till att förbättra återanvändningen av tidigare BSP-arbeten för att underlätta utvecklingen av nya programvaruplattformar för framtiden. Detta även efter 15–20 års användning.

OE-lite Linux – sänkta kostnader för applikationsutveckling och underhåll

Inom inbyggd industriell användning finns det en konstant efterfrågan på stabilitet och reproducerbarhet inom programvaruutveckling, och samtidigt ofta ett starkt behov av stabilitet. För att kunna erbjuda detta för produkter baserade på industriell Linux, är Prevas ett av de företag som bidrar till och stöttar gemensamhetsprojektet OE-lite Linux.

OE-lite Linux är ett integrationsverktyg för industriklassade Linux-BSP-paket (Board Support Packages), som uppkom utifrån ett behov av stabilitet och långvarigt underhåll av skräddarsytt Linux. Sedan starten 2008/2009 har OE-lite Linux använts för integration och underhåll av Linux-BSP för många olika lösningar, från informationssystem för tåg till medicinteknisk utrustning, och har varit till stor nytta för många kunder.

Huvudtanken är att få ett stabilt skräddarsytt Linux för 10 år eller mer för kundspecifik maskinvara, oavsett om maskinvaran förändras under produktens livstid (t.ex. olika maskinvaruversioner eller processorer). Med OE-lite Linux kan Prevas kunder behålla samma Linux API, kärnversion etc. i en viss BSP-version, även när det körs på olika typer av maskinvara. Den här lösningen sänker effektivt kostnaderna för applikationsutveckling och underhåll. Plötsligt blir det skräddarsydda Linux API:et den verkliga plattformen för applikationsutveckling och inte själva maskinvaran, vilket gör att applikationsutvecklarna kan fokusera på att lägga till funktioner istället för att arbeta med maskinvarusupport på låg nivå.

Det OE-lite Linux BSP-paket som Prevas tar fram rymmer allt från små uCLinux med CPU utan MMU-enhet till flerkärniga x86 eller ARM-baserade kretskort med lite eller mycket tillgängligt minne och med eller utan display och pekfunktion.

Android BSP utveckling och support

Prevas industriella Linux-team erbjuder professionell utveckling och support av Android för industriella system, och täcker in alla aspekter av systemet:

 

 • Android-integration på skräddarsydd maskinvara:
  - Utveckling och integration av kärnan
  - Utveckling och integration av bootloader
 • BSP-optimering av bootningstid och körtidsprestanda
 • Applikationsutveckling för Android
 • Djupgående felsökning för Android
 • BSP-uppdateringar för Android
 • Utbildning för utvecklare

Specialister på industriellt Linux

Prevas har en lång bakgrund som professionell leverantör av industriellt Linux. Prevas ger partners och kunder ett stort mervärde, och ger support på alla aspekter av industriellt Linux:

 

 • Utveckling och optimering av kärnan
 • Utveckling, integration och optimering av bootloader
 • Applikationsutveckling
 • Support på alla kända bygg- och integrationsverktyg:
  - Yocto
  - LTIB
  - Buildroot
  - etc.
 • Utveckling och optimering av produktion och supportverktyg
 • Djupgående felsökning för Linux
 • Optimering av Linux-system
 • Backporting av drivenhet

Industriella Linux-lösningar

En färdig inbyggd Linux-plattform för industriell användning, anpassad för kundspecifik maskinvara, med stöd för fullständig anpassning och långsiktigt underhåll. Prevas industriella Linux-lösning levereras med OE-lite Linux eller Yocto Project integreringsverktyg, vilket ger en professionell inbyggd Linux-plattform och effektiva arbetsflöde för applikationer.

Prevas industriella Linux-lösning för kundspecifik maskinvara kan användas som den är eller kan vid behov uppgraderas i tre steg:

Basic – standardversion av Prevas industriella Linux-plattform utan anpassningar. Ge din specifika maskinvara stöd av Prevas industriella Linux, med kort utvecklingstid och komplett Linux-BSP-testning för en mer robust inbyggd Linux-lösning (inklusive genomförd testning av prestanda, stabilitet och funktionalitet).

Plus – med anpassningar av kärna, bootloader och rootfs. Komplettera din industriella Linux Basic-plattform från Prevas med ytterligare kärndrivrutiner, bootloader-optimering och rootfs-tillägg. Enkelt underhåll med Prevas releaseflöde för industriellt Linux.

Custom – fullständig anpassning och specialiserat releaseflöde. Hantera allting specifikt, som ett vanligt anpassat OE-lite Linux- eller Yocto-projekt.

vill du veta mer?

ge oss mer problem

Sedan starten 1985 har vi löst tiotusentals problem tillsammans med våra kunder – i flertalet branscher.

Kontakta oss

Mads Doré Hansen

Product Manager

Tel +45 40 19 65 66

E-post

Kontakta oss

Søren W. Mathiasen

Vice President Sales & Marketing

Tel +45 20 99 76 01

E-post

Vill du veta mer? Kontakta oss och vi berättar vad vi kan göra för dig.

Boka möte med oss!

Agera nu!
Referenser

 • Emerson

  Uppdaterad I/O-box framtidssäkrar Emersons tankradarsystem

 • Sordin

  Innovativa hörselskydd för fungerande gruppkommunikation

 • Zipforce

  Från prototyp till CE-märkt produkt

 • BellPal

  Smart klocka för falldetektering

Gå med i vårt partnernätverk

Tillsammans gör vi affärer!

Kontakta oss

Så berättar vi mer!