language arrow_drop_down
DK NO EN

Kund:

Naeralarm

Ett larm, känna dig trygg i ditt hem!  

Den danska verksamheten Næralarm i Søborg har utvecklat ett smått genialiskt larm som gör människor tryggare i sina hem. Larmsystemet är baserat på standard radiomoduler och grundprincipen är att larm går till grannarna om ett inbrott eller annan nödsituation uppstår i hemmet.

- Samarbetet med Prevas har fungerat väldigt bra. De har varit duktiga på att prioritera projektet högt. Det här är ett system som finns i folks hem och hela utmaningen med ett säkerhetslarm är förstås att kunna säkerställa tillförlitlighet i systemet. Har det uppstått problem har Prevas utvecklingskonsulter kastat vad de än har haft för händerna, oavsett om det har varit helg eller semester, säger Kim Enevoldsen VD Naeralarm ApS.

Det är en komplex process att föra en idé hela vägen ut i verkligheten genom alla faser av test, lagkrav och godkännande. Vi har haft mycket stor fördel av Prevas breda spektra av kompetens och kunskap om mjuk- och hårdvara. De har alltid snabbt kunnat hitta exakt rätt person att lösa vilken fråga det än har varit; tester, regelverk, manualer och liknande. Det är en stor fördel.

SÅ FUNKAR NAERALARM:

Upp till 20 hushåll är lokalt sammankopplade via boxar som använder radiovågor. När ett larm aktiveras - oavsett om det är ett överfall eller ett inbrott – kan alla i nätverket omedelbart se det direkt på sin box.

På displayen visas namn, adress och telefonnummer till det hushåll i vilken larmet har aktiverats, och om det är fråga om överfall eller inbrott.

Ett akustiskt ljud går. Det har från början givits strikta instruktioner om vad man ska göra om ett larm aktiveras. I vanliga fall innebär avtalet att grannen genast går till det larmade huset / lägenheten, som de observerar för sedan att ringa polisen.

Vill du veta mer om det här projektet eller få reda på vad Prevas kan göra för dig, kontakta oss.

KONTAKTA OSS
Søren W. Mathiasen, e-mail

Systemlösning larm, Naeralarm

Relaterade case

 • Sordin

  Innovativa hörselskydd för fungerande gruppkommunikation

 • Lavabrush

  Lavabrush - enkel men genial penseltvätt

 • Zipforce

  Från prototyp till CE-märkt produkt

 • BellPal

  Smart klocka för falldetektering