Hem
dk  no  en  

Prevas tar hem order från STULZ i Tyskland

STULZ GmbH Klimatechnik har tagit beslut om att byta styrsystem för sina professionella luftkonditioneringssystem. Prevas har fått uppdraget att leverera ett nytt högteknologiskt system med leverans 2012.
 
Det nya styrsystemet utvecklas med den senaste tekniken och ska användas som en gemensam plattform för alla luftkonditioneringssystem från STULZ, över hela världen. Styrsystemet kommer att inkludera flera nya funktioner och sätta nya standarder på marknaden för luftkonditioneringsenheter.
 
Prevas kommer att leverera ett fullständigt styrsystem, vilket omfattar projektledning, mekanik, hårdvara, programvara och testsystem. Detta möjliggör även massproduktion av styrenheterna.   
"Vi valde Prevas på grund av deras tekniska kompetens, det korta avståndet till utvecklingsteamet i Danmark och möjligheten att få ett fullständigt system, som inkluderar allt från projektledning, mekanik, hårdvara till programvara", säger Thomas Rentz, chef för den centrala inköpsavdelningen på STULZ GmbH Klimatechnik.
 
"Vi är mycket nöjda med att ha fått ordern från STULZ i Tyskland. Det är ett tecken på att vårt beslut att satsa på den tyska marknaden var rätt. Vi ser fram emot att få arbeta tillsammans med STULZ och att skapa produkter i världsklass som vi alla kan vara stolta över", säger Henrik Møller, VD på Prevas A/S.

För mer information och uppföljning

Henrik Møller, VD, Prevas A/S                                  
Mobil: +45 29 49 92 02, e-post: henrik.moller@prevas.dk

Søren Mathiasen, regionchef Aarhus, Prevas A/S
Mobil: +45 20 99 76 01, e-post: soren.mathiasen@prevas.dk
 
Jonas Mann, affärsområdeschef produktutveckling, Prevas AB                              
Telefon: +46 8 726 40 00, mobil: +46 70 379 06 69, e-post: jonas.mann@prevas.se
 
Om Prevas
Med spetskompetens inom inbyggda system och industriell IT bidrar Prevas med innovativa lösningar som skapar tillväxt. Prevas startade 1985 och är huvudleverantör och utvecklingspartner till ledande företag inom branscher som Life Science, telekom, fordon, försvar, energi samt verkstadsindustrin. Kontor finns i Sverige, Danmark, Norge, Förenade Arabemiraten och Indien med drygt 500 medarbetare. Prevas är börsnoterade sedan 1998, NASDAQ OMX nordiska börs Stockholm.

Om STULZ GmbH Klimatechnik
STULZ grundades 1947 och har utvecklats till ett av världens ledande företag inom luftkonditioneringsteknik. Med tillverkning av luftkonditionerings- och kylsystem, försäljning av luftkonditionerings- och luftfuktningssystem samt tjänst- och installationshantering nådde den här divisionen inom STULZ Group en omsättning på 300 miljoner euro 2010. De har expanderat kontinuerligt på den internationella marknaden sedan 1974 på området för luftkonditioneringsteknik, där de har specialiserat sig på lösningar för datacenter och telekominstallationer. STULZ har mer än 1 800 anställda i fem produktions- och säljbolag (i Tyskland, Italien, USA, Kina och Indien) och i tio säljbolag (i Österrike, Frankrike, Storbritannien, Nederländerna, Nya Zeeland, Polen, Spanien, Sydafrika, Australien och Singapore). Företaget samarbetar även med sälj- och servicepartner i mer än 100 länder, och har därmed ett internationellt nätverk av luftkonditioneringsspecialister. STULZ Group har mer än 4 000 anställda i hela världen. Försäljningen ligger för närvarande på ca 700 miljoner euro. Mer information finns på www.stulz.com.

Produktinloggning
Prevas

Med spetskompetens inom
inbyggda system och
industriell IT bidrar Prevas
med innovativa lösningar 
som skapar tillväxt.

info@prevas.se

Kundsupport
Certifierad
ISO 9001:2008