dk  no  en  

sv en dk no

Prevas förvärvar företag med ledande kompetens
inom process och automation

PRESSRELEASE

2016-02-05

Prevas har tecknat avtal om förvärv av företaget FR Teknik AB. Företaget levererar tjänster, processer och anläggningar till livsmedels-, läkemedels- och kemisk-teknisk industri. Förvärvet stärker Prevas kompetens och erbjudande inom industriell IT och automation.

FR Teknik har djup kompetens inom process och automation och kan ta ansvar för hela processen, från förstudie till en nyckelfärdig anläggning. Exempel på kunder är Almondy, Arla, Carlsberg, Ramlösa, Findus, Cloetta, Mackmyra, SIA Glass och Astra Zeneca.

  - FR Teknik passar mycket väl in i Prevas struktur och stärker vår närvaro hos livsmedels- och läkemedelsindustrin samt kemisk industri. Prevas blir med detta förvärv en totalleverantör mot dessa industrier. Vi känner väl till varandra sedan tidigare och har samma värderingar vad gäller att genomföra uppdrag i nära relation till våra kunder, säger Christer Ramebäck, COO på Prevas.

  FR Teknik har en bred kunskap inom process och automation och har även utvecklat ett koncept med en standardlösning för distribution och dosering av viskösa produkter, som exempelvis sylt, chokladsås, sirap och oljeprodukter.

  - Prevas gedigna kompetens inom automation och deras geografiska etablering i Skandinavien passar oss väldigt bra. Det ger oss en stabil bas för att expandera vår verksamhet och att nå ut till fler kunder.  

  Vi ser fram emot att bli en del av Prevas och tillsammans bidra till en stark utveckling, säger Ingvar Olsson VD för FR Teknik.

  Den snabba digitaliseringen tillsammans med industrins ständiga jakt på ökad produktivitet och nya smarta produkter, ger hela tiden liv till nya affärsmöjligheter oavsett marknadsförutsättningar. Nya företag och nya möjligheter skapas. Prevas har byggt upp en omfattande kompetensbank och har stor erfarenhet inom områden som Internet of Things och Industry 4.0, där vårt erbjudande bland annat består av allt ifrån smart service, analys av molndata, uppkopplade sensorer till utveckling av nya affärsmodeller och interna processer.

  Pressinformation 2016-02-05 Pdf, 22 kB.

  FÖR MER INFORMATION

  Prevas AB

  Christer Ramebäck

  Christer Ramebäck

  COO Manager

  Tel

  +46 31 725 18 88

  Patrick Buschow

  Manager Region South

  Tel

  +46 707 43 53 81

  Ingvar Olsson

  VD FR Teknik

  Tel +46 708 29 41 81
  E-post

  Prevas

  Med spetskompetens inom teknisk produktutveckling, inbyggda system och industriell IT & automation bidrar Prevas med innovativa lösningar och tjänster som skapar tillväxt.

  info@prevas.se

  Kundsupport

  Certifierad

  ISO 9001:2015

  Allmäna frågor
  info@prevas.se

  Personuppgiftsfrågor
  integrity@prevas.se
  Integritetspolicy

  Text

  Produktinloggning