dk  no  en  

sv en dk no

Är du 2016 års innovatör?

PRESSRELEASE

2015-11-10

Prevas går in som samarbetspartner till Inission innovation award och erbjuder vinnaren utvecklingstjänster till ett värde upp till 250 000 kr.

Inission innovation award är en tävling som lanserats av Inission och som har blivit en succé. Sedan 2012 har man utsett tre vinnare och nu ska man återigen lyfta fram en innovatör genom tävlingen i entreprenörskap och innovation. Precis som tidigare år erbjuds vinnaren industrialiserings- och tillverkningstjänster till ett värde upp till 1 miljon kr och tack vare Prevas som ny samarbetspartner kommer man dessutom att erbjuda vinnaren utvecklingstjänster till ett värde upp till 250 000 kr.

- En mycket spännande tävling som kan bidra till Sveriges framtida konkurrenskraft genom att lyfta upp entreprenörernas briljanta idéer och innovationsförmåga. Här kan Prevas med sin tekniska kompetens inom produktutveckling och inbyggda system hjälpa till och säkerställa att idéerna blir verklighet, säger Maria Månsson, Director, innovation and research, på Prevas.

Den 9 november 2015 öppnar tävlingen och fram till och med den 29 mars tas bidrag emot. För att bidragen ska kunna bedömas på ett korrekt sätt måste vissa kriterier uppfyllas. Bl.a. ska det finnas en väl genomtänkt affärsplan och innovationen måste utgå från en produkt som är producerbar och innehåller elektronik. Juryn som består av Inissions ägare, Prevas, Ny Teknik, Almi Företagspartner och SEB utser ett vinnande bidrag. Juryn tittar på uppfinningshöjd, unikhet, marknadspotential och nyhetsvärde i sin utvärdering.

Den 13 april offentliggörs först de tre bästa bidragen. Vinnaren av innovationstävlingen offentliggörs därefter på Scandinavian Electronics Event (S.E.E.) den 19 april 2016, mitt under pågående mässa.

2014 vann Göteborgsbaserade LARA Diagnostics med innovationen ViThess. ViThess är ett handhållet, lättanvänt och kostnadseffektivt instrument för diagnosticering av skador på det perifera nervsystemet. Med ViThess blir diagnostiken mer tillgänglig, undersökningen behöver inte utföras på specialkliniker, och patienterna kan få vård i ett tidigare läge.  

Bildtext: 2014 års vinnare från LARA Diagnostics. Fr. v. Louise Warme, Rui Chen och Caroline Blomqvist.

Mer information om tävlingsreglerna och hur man skickar in sitt bidrag finns på www.inission.se.

FÖR MER INFORMATION

Prevas AB

Maria Månsson

Maria Månsson

Director, innovation and research & Site Manager Hammarby Sjöstad

Tel

+46 8 644 36 07

Björn Andersson

Björn Andersson

Senior Vice President, Product Development Solutions

Tel

+46 21 360 19 33

Prevas

Med spetskompetens inom teknisk produktutveckling, inbyggda system och industriell IT & automation bidrar Prevas med innovativa lösningar och tjänster som skapar tillväxt.

info@prevas.se

Kundsupport

Certifierad

ISO 9001:2015

Allmäna frågor
info@prevas.se

Personuppgiftsfrågor
integrity@prevas.se
Integritetspolicy

Text

Produktinloggning