dk  no  en  

sv en dk no

2014 års vinnare av Prevas Student Embedded Award

PRESSRELEASE

2014-11-28
Prevas Student Embedded Award 2014

I samband med LINK-dagarna i Linköping delades Prevas Student Embedded Award ut för första gången. Överst på prispallen stod studenten Hampus Sandberg med sin ”serial monitor” – en tekniskt avancerad produkt för kommunikationsövervakning som genomsyras av hög kvalitet och smarta lösningar.

Prevas Student Embedded Award är ett årligt åter-kommande pris för studenter vid Linköpings Universitet som utdelas i samarbete med Datateknologsektionen och sektionen för Teknisk fysik och elektroteknik. Priset delas ut till det bidrag som bäst uppfyller Prevas önskemål om teknisk höjd, användbarhet, kvalitet samt smarta och innovativa idéer.

- Vi vill se ett bättre och närmare samarbete mellan studenter och näringsliv. Idén om en produkttävling för studenter växte fram. Den ger Prevas en möjlighet att hjälpa till och inspirera till att nya embedded-ingenjörer i toppklass kommer ut i arbetslivet. Med stor glädje presenterar jag också Hampus Sandberg som vår första vinnare av priset, säger Anders Malmby regionchef på Prevas AB.

Tävlingsbidragen ska innehålla elektronik och mjukvara. Det ska finnas en framtagen fungerande prototyp med tillhörande dokumentation. Syftet med tävlingen är att inspirera studenterna till att våga ta sina idéer vidare. Prevas hjälper till att förverkliga idéerna genom att ge råd, fungera som bollplank och bidra med material och komponenter.

- För mig har tävlingen inneburit att jag kunnat gå från idé till fungerande produkt. Det stöd jag fått från Prevas har hjälpt mig på vägen och motiverat till att hitta lösningar på de problem som uppkom, säger Hampus Sandberg vinnare av Prevas Student Embedded Award. Mer om Hampus bidrag finns att läsa på www.github.com/hampussandberg/serial-monitor-project/wiki.

Prevas Student Embedded Award är ett årligt återkommande pris för studenter på Linköpings Universitet med en prissumma på 10 000 kr som delas ut till bästa bidrag. Lösningen ska ha en teknisk höjd, vara nyskapande och användbar. Mer information finns att läsa på www.prevas.se/studentembeddedaward

Fototext: Anders Malmby på Prevas AB och Hampus Sandberg vinnare av Prevas Student Embedded Award 2014.

För mer information och uppföljning

Anders Malmby, regionchef Prevas AB
E-post: anders.malmby@prevas.se, tel: 013-32 86 27

Per Österling, konsultchef Prevas AB
E-post: per.osterling@prevas.se, tel: 013-32 86 02

Prevas

Med spetskompetens inom teknisk produktutveckling, inbyggda system och industriell IT & automation bidrar Prevas med innovativa lösningar och tjänster som skapar tillväxt.

info@prevas.se

Kundsupport

Certifierad

ISO 9001:2015

Allmäna frågor
info@prevas.se

Personuppgiftsfrågor
integrity@prevas.se
Integritetspolicy

Text

Produktinloggning