dk  no  en  

sv en dk no

Bränsletanken rymmer en kopp. Nytt avsnitt med Under Skalet.

NYHET

2017-06-20

Bilar studsar över den gropiga banan. Motorerna surrar. Den enda skillnaden är att fordonet är fem decimeter långt. ”Under skalet” har brutit upp en minibil.

RC-racing, tävlingar med modellbilar, är ingen barnlek. Här hålls tävlingar upp till VM-nivå, och fordonen trimmas till att köra om sina konkurrenter med raffinerade metoder.

Ny Tekniks webbTV-program ”Under skalet” har besökt RC-klubben MHF Skarpnäck, för att titta närmare på ett av de små fartmonstren.

Under Skalet med Prevas och Ny Teknik

Efter testturen är det dags att titta in under chassit. För precis som vid andra biltävlingar måste tekniken vara perfekt om fordonet ska ha en chans att vinna. På den uppbrutna versionen syns bränsleslangar och
överdelen av motorn. Niklas Månsson berättar om hur han arbetar för att hålla sin bil i toppskick.

Läs hela reportaget och se filmen på Ny Tekniks webbplats.

Programledarna Jan Herrlin och Cecilia Dahlgren möter upp RC-föraren Niklas ”Nille” Månsson vid klubbens bana, där de först får en demonstration av bilen: en japanskdesignad liten rackare av märket Kyosho. Bilen startar i en ramp, och studsar i full fart över banans kullar, utan att ta skada av de höga hoppen.

Webb-tv-serien Under skalet
Programledarna Cecilia Dahlgren och Jan Herrlin jobbar till vardags på konsultföretaget Prevas. Cecilia är kvalitetschef och Jan är expert på kretskortsdesign.

Samtliga avsnitt av Ny Tekniks webb tv-serie kan ses på nyteknik.se/underskalet.

FÖR MER INFORMATION

Prevas AB

Helena Lundin

Helena Lundin

Communication and Information Manager

Tel 

+46 21 360 19 20

Prevas

Med spetskompetens inom teknisk produktutveckling, inbyggda system och industriell IT & automation bidrar Prevas med innovativa lösningar och tjänster som skapar tillväxt.

info@prevas.se

Kundsupport

Certifierad

ISO 9001:2015

Allmäna frågor
info@prevas.se

Personuppgiftsfrågor
integrity@prevas.se
Integritetspolicy

Text

Produktinloggning