dk  no  en  

sv en dk no

Under Skalet. Så ser induktionshällen ut inuti

NYHET

2016-11-02

Induktionsspisarna hettar upp pastavattnet på nolltid. Men hur fungerar de egentligen? Ny Tekniks och Prevas webbtv-program Under skalet tar sig in i spisen.

Induktionsspisar är snabba, och kräver mindre energi än vanliga spisar. Dessutom bränner du dig inte, även om du sätter handen på en påslagen platta. Därför har de blivit en vanligare syn i svenska kök de senaste åren.

Under Skalet

Men ibland fungerar de inte alls. Säkert kan flera hemmakockar känna igen sig i problemet med att ingenting verkar hända när man dragit igång en platta. För att spisen ska fungera krävs det att stekpannan eller kastrullen som står ovanpå är magnetisk. Just det här köksmisstaget råkar programledarna Adis Advic och Jan Herrlin ut för när de gör sig redo att undersöka tekniken på insidan av den trendiga spisen. Vattnet i kastrullen förblir kallt, tills dess att de har bytt ut den mot ett kärl med magnetisk botten.

Under Skalet med Prevas och Ny Teknik

Programledarduon bryter sig enkelt in i spisen. Läs hela reportaget och se filmen på Ny Tekniks webbplats.

Webb-tv-serien Under skalet
Programledarna Adis Avdic och Jan Herrlin jobbar till vardags på konsultföretaget Prevas. Adis Avdic är mekanikkonsult. Jan är expert på kretskortsdesign.

Samtliga avsnitt av Ny Tekniks webb tv-serie kan ses på nyteknik.se/underskalet.

FÖR MER INFORMATION

Prevas AB

Helena Lundin

Helena Lundin

Communication and Information Manager

Tel 

+46 21 360 19 20

Prevas

Med spetskompetens inom teknisk produktutveckling, inbyggda system och industriell IT & automation bidrar Prevas med innovativa lösningar och tjänster som skapar tillväxt.

info@prevas.se

Kundsupport

Certifierad

ISO 9001:2015

Allmäna frågor
info@prevas.se

Personuppgiftsfrågor
integrity@prevas.se
Integritetspolicy

Text

Produktinloggning