dk  no  en  

sv en dk no

Skid-VM i Falun startar och Under Skalet har hittat elektronik i skidor. 

NYHET

2015-02-19
Under Skalet
En halv miljard tv-tittare kommer att se världens bästa åkare kämpa om medaljerna i backar och spår. Under Skalet har i förväg granskat marknadens mest avancerade längdskidor. Jacob Norrby och Jan Herrlin kämpar sig in under skalet på Madshus ”smartskida”.  

Norska tillverkaren Madshus kallar sin Redline Classic Empower för den första smartskidan. Konkret betyder det att varje lagg kan kopplas till de mätningar av den individuella skidan som gjorts på fabriken. Dels hjälper det handlarna att hitta skidor med rätt hårdhet och flex i spannet till varje kund, dels ger det åkaren bättre koll på hur vallan ska läggas.

– Det är ju vallningen som avgör om skidåkningen är rolig eller inte, säger Jacob Norrby.

Rfid-chippet som sitter inbäddat i skidan kan läsas av med telefonen. Madshus egen app gör att åkaren kan få individuella vallazoner anvisade, till exempel beroende på viktförändringar. Eller om man tänker åka med ryggsäck.

Läs hela reportaget och se filmen på Ny Tekniks webbplats.

Prevas

Med spetskompetens inom teknisk produktutveckling, inbyggda system och industriell IT & automation bidrar Prevas med innovativa lösningar och tjänster som skapar tillväxt.

info@prevas.se

Kundsupport

Certifierad

ISO 9001:2015

Allmäna frågor
info@prevas.se

Personuppgiftsfrågor
integrity@prevas.se
Integritetspolicy

Text

Produktinloggning