dk  no  en  

sv en dk no

Under Skalet. Inuti de hajpade vr-glasögonen.

NYHET

2016-05-04

Under skalet är tillbaka – i den virtuella verkligheten. Jan Herrlin och Adis Avdic tar en titt på två vr-glasögon som ger ett titthål till en annan värld.

De mest avancerade har inbyggda skärmar. Under skalet undersöker två av de enklare som använder mobiltelefonen som skärm: Homido och ”Smartphone VR Headset” som man bygger ihop själv av kartong.

Under Skalet

Det är goda tider för vr. På marknaden finns nu avancerade glasögon som kan ge en medryckande känsla av att vara på plats inne i ett spel,  en träningsmiljö eller en film.

Homido har en hållare för mobiltelefonen. En app delar skärmen  i två delar, och med de två linserna i visiret skapas en 3d-illusion.

Telefonens inbyggda sensorer gör att bilden följer med när man tittar sig omkring, till exempel i den berg-och-dalbana som finns i appen.

Under Skalet med Prevas och Ny Teknik

Synvinkeln är 100 grader, och linserna kan justeras i bredd efter pupillerna och i djupled för att ställa skärpan. Sargen kan tas loss för att tvättas eller bytas ut.

Illusionen är inte perfekt.

Läs hela reportaget och se filmen på Ny Tekniks webbplats.

Webb-tv-serien Under skalet
Programledarna Adis Avdic och Jan Herrlin jobbar till vardags på konsultföretaget Prevas. Adis Avdic är mekanikkonsult. Jan är expert på retskortsdesign.

Samtliga avsnitt av Ny Tekniks webb tv-serie kan ses på nyteknik.se/underskalet.

FÖR MER INFORMATION

Prevas AB

Helena Lundin

Helena Lundin

Communication and Information Manager

Tel 

+46 21 360 19 20

Prevas

Med spetskompetens inom teknisk produktutveckling, inbyggda system och industriell IT & automation bidrar Prevas med innovativa lösningar och tjänster som skapar tillväxt.

info@prevas.se

Kundsupport

Certifierad

ISO 9001:2015

Allmäna frågor
info@prevas.se

Personuppgiftsfrågor
integrity@prevas.se
Integritetspolicy

Text

Produktinloggning