Hem
dk  no  en  

Vinnare av Swedish Embedded Award 2014

Swedish Embedded Award

Prevas och Kontigo Care vann tillsammans Swedish Embedded Award 2014 i kategorin ”Enterprise”, med bidraget TripleA.  

Det är sjätte gången Prevas har blivit nominerade till Swedish Embedded Award och tredje gången som man också hämtar hem vinsten.

Kontigo Care utvecklar produkter som ska hjälpa beroendevården att förbättra och effektivisera preventionsmetoder, behandlingsmetoder och efterbehandling av alkoholism och relaterade beroenden.

Tillsammans med Prevas utvecklar de en produkt, TripleA, som inkluderar en trådlös alkoholmätare och ger helt nya möjligheter att hjälpa alkoholister under den kritiska tiden efter behandlingshemmens insats. Dessutom får vårdnadsgivare och beställare av vården, en möjlighet att med hjälp av produkten följa upp kvaliteten på behandlingen samt genomföra analyser och förbättrande åtgärder. De samhällsekonomiska aspekterna är mycket stora.

- Vi är glada över att ha valt Prevas som partner i utvecklingen av TripleA. Vår bestämda tro är att TripleA med tiden kommer att förändra hur vi bedriver beroendevård, minska lidandet samt spara stora resurser för samhället, säger Daniel Benitez VD på Kontigo Care.

Sjukdomen alkoholism och dess följder är en stor ekonomisk belastning för samhället och ger också enorma konsekvenser i form av mänskligt lidande för barn, partner, föräldrar och nära vänner som far illa i det kaos som följer i alkoholismens spår. TripleA är en produkt som genom kombinationen av trådlös kommunikation, inbyggt handhållet system, mobilapplikation och ett datainsamlingssystem kan förbättra förutsättningarna för att få alkoholister att leva ett nyktert liv.

- Det är oerhört inspirerande och roligt att få vara med och utveckla ett inbyggt system för en ny innovativ tillämpning som verkligen kan göra skillnad för individer och vårt samhälle. TripleA är ett mycket bra exempel på hur möjligheterna med ”Internet of Things” kan användas inom mHealth för att skapa just samhällsnytta och hjälpa människor till ett bättre liv, säger Kristoffer Andersson på Prevas AB.

Vinnarna av Swedish Embedded Award presenterades på Embedded Conference Scandinavia den 4 november 2014. För mer information om Swedish Embedded Award, se www.embeddedpriset.nu.

För mer information och uppföljning

Kristoffer Andersson, konsultchef Prevas AB
E-post: kristoffer.andersson@prevas.se, tel: 018-56 27 07

Daniel Benitez, VD Kontigo Care AB 
E-post: daniel.benitez@kontigocare.com, mobil: 070-873 88 88

Produktinloggning
Prevas

Med spetskompetens inom
inbyggda system och
industriell IT bidrar Prevas
med innovativa lösningar 
som skapar tillväxt.

info@prevas.se

Kundsupport
Certifierad
ISO 9001:2008