language arrow_drop_down
DK NO EN
share

Produkter och plattformsbaserade lösningar

Genvägar till smarta produkter.

Vi vill att din produkt ska dra nytta av våra tidigare utvecklingsprojekt. Därför har vi samlat ihop våra lösningar i maskin- och programvara till ett brett program av färdiga byggstenar som kan användas i ert nästa utvecklingsprojekt. Tack vare färdiga plattformar och byggstenar kan vi kraftigt minska tiden och utvecklingskostnaden fram till marknadsfärdig produkt.

Istället för att uppfinna hjulet gång på gång, koncentrerar vi oss på de egenskaper som gör er produkt unik och konkurrenskraftig.

Återanvändbara lösningar, reuse - gå från nyutveckling till återanvändning
I de flesta utvecklingsprojekt för inbyggd teknik står kärntekniken bara för en liten del av det faktiska utvecklingsarbetet. Det som återstår är det som krävs för att realisera kundens kärnfunktionalitet. Vi på Prevas har tagit på oss att tillhandahålla den bästa realiseringsslösningen för våra kunder, så att de kan fokusera på sin kärnverksamhet.

Det är därför vi lägger ned mycket tid och arbete på att identifiera vad en vindmölla har gemensamt med en ultraljudsskanner, vad en klimatanläggning har gemensamt med en rensningsmaskin för spannmål och vad en kreditkortsterminal har gemensamt med ett informationssystem för passagerartåg.

Samarbetspartners

Prevas partnerstrategi bygger i grunden på att leverera kompletta lösningar, från idé till färdig produkt. För att erbjuda bästa möjliga lösning har vi valt att samarbeta med ett antal partners. Med vårt branschkunnande ansvarar vi för helheten och integrationen av just ditt utvecklingsprojekt.

Samarbetspartners

 • congatec
 • National Instrument
 • NXP
 • Telia, M2M partnerprogram
 • Xilinx

National Instrument, Gold Alliance Partner

Prevas kan hänvisa till mer än tio års erfarenhet av att bygga system baserade på plattformar från National Instruments (NI). Certifierade systemarkitekter och utvecklare med NI:s LabVIEW som specialitet, bistår i kundprojekt med anpassade system som uppnår hög flexibilitet och användarnytta. Samarbetet omfattar även gemensamma marknadsföringsaktiviteter och seminarier.

Prevas är Gold Alliance Partner till National Instruments (NI). Prioriterade samarbetspartners till NI använder sin expertis och djupgående kunskap om NI:s produkter till att bygga kundanpassade tekniska lösningar. Tillsammans kan NI och Prevas erbjuda kunder nyckelfärdiga lösningar av hög kvalitet baserade på grafisk systemdesign

Prevas erbjuder också egenutvecklade NI-relaterade funktionsmoduler som kraftfullt kompletterar NI:s systemplattformar.

congatec-relaterade moduler

Partnerskap mellan congatec, Freescale och Prevas skapar spännande nya möjligheter, i synnerhet rörande Freescale i.MX6-baserade produkter.

Traditionellt har modulmarknaden varit starkt influerad av x86-baserade produkter. Med Freescale i.MX6 har ARM kommit in stort på COM-marknaden (Computer-On-Module), där Freescale i.MX6 är en CPU-serie med 1, 2 eller 4 kärnor i kretsar med samma format. congatec har lanserat ett COM-kort med denna CPU, conga-QMX6, som började serieproduceras under hösten 2013.

Med 1, 2 eller 4 kärnor och frekvens 1 GHz är de små operativsystemets tid förbi och conga-QMX6 formligen ber om att få köra Android, Linux eller Windows Embedded. De flesta COM-kort levereras med BSP (Board Support Package) för utveckling, vilket du kan välja att använda i början av projektet, men för stabilitets- och underhållsändamål rekommenderas inte detta för de slutliga produkterna. Om du vill ha en inbyggd produkt med lång livslängd, som kan uppdateras utan större kodförändringar, bör du välja skräddarsytt BSP.

För att göra det enklare att komma igång med rätt BSP har Prevas utvecklat ett OE-lite Linux-baserat BSP för conga-QMX6, vilken utgör en god utgångspunkt för vidare arbete och inkluderar grundläggande bootloader, ny Linux-kärna, X.Org och Qt. Detta BSP levereras för närvarande till Prevas kunder för uppstartsprojekt på conga-QMX6, utbildning inom utveckling av inbyggt Linux-BSP osv.

Kontakta oss

För mer information

E-post

Vill du veta mer? Kontakta oss och vi berättar vad vi kan göra för dig.

Boka möte med oss!

Agera nu!
Referenser

 • Cellectricon

  Integrerad mjukvara för läkemedelstester.

 • Force Technology

  Får avancerad industriell skanning att fungera.

 • Pilloxa AB

  Smart stöd vid livslång medicinering 

 • ILIAS Solutions

  ILIAS Solutions lyfter fordonsunderhåll till nästa nivå 

Kontakta oss

Så berättar vi mer!

Innovation on demand

Följ oss i sociala medier!