Hem
dk  no  en  

Prevas tecknar ramavtal med Sandvik-koncernen

Prevas tecknar ramavtal med Sandvik AB. Prevas har varit delaktiga och haft förmånen att arbeta med Sandvik och deras IT-system för produktion i mer än 20 år. Ett samarbete som nu fortsätter.
 
Sandvik är en högteknologisk verkstadskoncern med avancerade produkter och har en världsledande position inom utvalda områden. Ramavtalet avser IT-projekt och konsulttjänster inom hela Sandvik-koncernen och gäller för 2010 med möjlighet till årliga förlängningar.
 
 - Sandvik har under många år varit en av Prevas största industrikunder. Vi är mycket glada över att ha fått möjligheten och förtroendet till fortsatt samarbete med ett företag som Sandvik. Prevas långa erfarenhet av framgångsrika projektgenomföranden hjälper kunden att i sin tur kunna erbjuda konkurrenskraftiga lösningar i världsklass, säger Christer Ramebäck affärsområdeschef Industrisystem på Prevas AB.
 
Från 1988 fram till Prevas börsintroduktion 1998 var Sandvik även delägare i Prevas.
 
 - För att på bästa sätt kunna hjälpa våra kunder satsar vi på långsiktiga kundrelationer där även djup insikt och kunskap i kundens verksamhet ingår, fortsätter Christer Ramebäck.
 
Industriföretag lever idag i en stenhård global konkurrens. Ett långsiktigt, strukturerat arbetssätt med ständiga förbättringar av produktivitet och kvalitet är ett måste. Prevas har under många år arbetat ihop med industrin för att genomföra investeringar inom industriell IT i syfte att utnyttja potential till ökad produktivitet och kvalitet.

För mer information och uppföljning:

Christer Ramebäck, affärsområdeschef Industrisystem Prevas AB                                                   
Tfn: 031-725 18 88, Mobil: 070-227 33 95, E-mail: christer.rameback@prevas.se

Mats Lundberg, CEO Prevas AB
Tfn: 08-726 40 02, Mobil: 0733-37 75 40, E-mail: mats.lundberg@prevas.se
                                                                                                                                
Om Prevas
Prevas firar i år 25-årsjubileum och är idag ledande i Norden inom inbyggda system och industriell IT. Vi är huvudleverantör och innovativ utvecklingspartner till de ledande företagen inom branscher som life science, telekom, fordon, försvar, energi samt verkstadsindustri. Grundstommen i Prevas är utveckling av intelligens i produkter och industrisystem till världsledande företag. Kännetecknande för Prevas lösningar är innovation, kvalitetssäkring och leveranssäkerhet. Vårt nordiska designhus består av drygt 500 medarbetare och vi har kontor i Sverige, Danmark och Norge. Prevas är börsnoterade sedan 1998, NASDAQ OMX Nordiska Börs Stockholm. För mer information, se www.prevas.se.

Om Sandvik-koncernen
Sandvik är en global industrikoncern med avancerade produkter och en världsledande position inom utvalda områden - verktyg för metallbearbetning, maskiner och verktyg för gruv- och anläggningsindustrin, rostfria material, speciallegeringar, högtemperaturmaterial samt processystem. Koncernen hade 2009 cirka 44 000 anställda, representation i 130 länder och en omsättning på nära 72 000 MSEK.

Prevas AB
Huvudkontor: Box 4, 721 03 Västerås, Tfn: 021-360 19 00 Org.nr. 556252-1384

Produktinloggning
Prevas

Med spetskompetens inom
inbyggda system och
industriell IT bidrar Prevas
med innovativa lösningar 
som skapar tillväxt.

info@prevas.se

Kundsupport
Certifierad
ISO 9001:2008