Hem
dk  no  en  

Prevas hjälper MSE Weibull med snabb produktutveckling

Prevas fick ordern att på kort utvecklingstid ta fram ett nytt elektronikkort till MSE Weibull.
 
MSE Weibull är ett elektronikföretag som bland annat utvecklar och tillverkar simulatorer för träning och utbildning för den militära och civila marknaden. När MSE Weibull behövde en partner som kunde utveckla ett elektronikkort samt mjukvara för en liten och strömsnål OLED-skärm, valde de att samarbeta med Prevas.

- Lösningen togs fram på mycket kort tid vilket gjorde det möjligt för oss att leverera vår produkt i tid. Detta är mycket viktigt för oss och under projektets gång visade Prevas att de kunde hålla en pressad tidplan trots de oförutsebara utmaningarna som alltid uppstår i ett produktutvecklingsprojekt av detta slag, säger Johan Schmitz marknadschef på MSE Weibull.
 
OLED-skärmen används idag i flera av MSE:s avancerade simulatorer och håller en upplösning om 1 280 x 1 024 pixlar på ytan av endast 15 mm x 12 mm. I Prevas uppdrag ingick även att ta fram programvara för processorn och FPGA:n som sitter på elektronikkortet.
 
- Tack vare ett mycket nära samarbete med MSE Weibull, där flera noggrant övervägda konstruktionsbeslut togs i början av projektet, kunde vi leverera lösningen inom den korta tid som fanns till buds, säger Jonas Mann affärsområdeschef Produktutveckling Sverige på Prevas.
 
Kunders behov av att utveckla nya konkurrenskraftiga produkter med ett stort innehåll av elektronik och programvara ökar och sprider sig till allt fler branscher. Prevas är idag Nordens ledande leverantör vid utveckling av intelligenta produkter där företaget kan vara med i hela produktlivscykeln, från idé till support och underhåll. Prevas erbjuder även semifärdiga plattformar och moduler med tillhörande byggblock för snabb anpassning till kunders behov.

För mer information och uppföljning:

Jonas Mann, Affärsområdeschef Produktutveckling Sverige, Prevas AB                       
Tfn: 08-726 40 00, Mobil: 070-379 06 69                            
E-mail: jonas.mann@prevas.se                  
 
Patrick Buschow , Operativ enhetschef Produktutveckling Malmö Prevas AB
Tfn: 040-691 95 50, Mobil: 070-743 53 81, E-mail: patrick.buschow@prevas.se
                                                                                                                                             
Johan Schmitz, Marknadschef MSE Weibull AB
Tfn: 0476-559 50, E-mail: johan.schmitz@mseab.se

Om Prevas
Prevas firar i år 25-årsjubileum och är idag ledande i Norden inom inbyggda system och industriell IT. Vi är huvudleverantör och innovativ utvecklingspartner till de ledande företagen inom branscher som life science, telekom, fordon, försvar, energi samt verkstadsindustri. Grundstommen i Prevas är utveckling av intelligens i produkter och industrisystem till världsledande företag. Kännetecknande för Prevas lösningar är innovation, kvalitetssäkring och leveranssäkerhet. Kontor finns i Sverige, Danmark, Norge, Förenade Arabemiraten och Indien med drygt 500 medarbetare. Prevas är börsnoterade sedan 1998, NASDAQ OMX Nordiska Börs Stockholm. För mer information, se www.prevas.se.

Om WSE Weibull
MSE Weibull AB med verksamhet i Älmhult och Stockholm är ledande inom civil och militär simulatorteknik i norra Europa. Vi stödjer våra kunder genom hela produktens livscykel, från utveckling till vidmakthållande. Vår intelligenta och modulära hårdvara finns i simulatorer för flyg, stridsvagn, tåg, luftvärn med mera i hela världen. Möt oss på www.mseab.com.

Produktinloggning
Prevas

Med spetskompetens inom
inbyggda system och
industriell IT bidrar Prevas
med innovativa lösningar 
som skapar tillväxt.

info@prevas.se

Kundsupport
Certifierad
ISO 9001:2008