Hem
dk  no  en  

Prevas kunskap inom Life Science värderas högt

Zenicor valde Prevas till sin utvecklingsavdelning för att ta fram en ny handhållen EKG-enhet till sin produktfamilj Zenicor-EKG. Med ett enkelt tumgrepp kan alla patientgrupper, inklusive barn och pensionärer, med hjärtrytmstörningar diagnostiseras och följas upp utanför sjukhuset.

Zenicor Medical Systems AB grundades 2003 och har på sju år vuxit till ett av Sveriges ledande medicintekniska företag för distansdiagnostik inom kardiologi. Produktportföljen består av användarvänliga och effektiva utrustningar för diagnostik och uppföljning av hjärtpatienter utanför sjukhus. För att vidareutveckla sin huvudprodukt Zenicor-EKG, tog man hjälp av Prevas.
 
Prevas fick helhetsansvaret att ta fram en helt ny handhållen enhet till produkten Zenicor-EKG. Prevas ansvarade, som deras utvecklingsavdelning, för att ta fram ett nytt kommunikationskoncept samt att ta produkten till produktionsstart.  
 
Med Zenicor-EKG kan patienten ta sitt EKG snabbt och enkelt genom att lägga tummarna på handenheten. Efter varje EKG-registrering skickar patienten in mätningen genom att trycka på enhetens sändknapp. Via en GPRS-länk hamnar mätningen hos vårdgivaren som kan titta på den via sitt webbgränssnitt.
 
- Design och utveckling av mjukvara är en komplex aktivitet där ett lyckat resultat kräver både rätt erfarenhet och rätt kompetens. Prevas som teknisk utvecklingspartner är helt rätt val för oss och de har visat ett stort engagemang i sitt åtagande, säger Mats Palerius VD på Zenicor Medical Systems.

Enheten är så liten att den ryms i fickan och patienten kan ta med sig den överallt. Den uppfyller IEC 60601-1, en säkerhetsstandard från International Electrotechnical Commission (IEC) specifikt för elektriska medicintekniska produkter.

- Detta är ett mycket spännande projekt och vi är mycket glada åt förtroendet som Zenicor har givit oss. Vi har arbetat nära kunden och på så sätt kunnat ta fram en användarvänlig produkt inom rimlig budget, säger Jonas Mann affärsområdeschef Sverige Produktutveckling på Prevas.

Inom utveckling av avancerade instrument för diagnostik och terapi har Prevas en, i Europa, ledande position. Genom åren har Prevas utvecklat flera prisvinnande produkter åt kunder i Norden, Europa och USA.

För mer information och uppföljning:

Jonas Mann, affärsområdeschef Sverige Produktutveckling, Prevas AB                       
Tfn: 08-726 40 00, Mobil: 070-379 06 69                            
E-mail: jonas.mann@prevas.se                  
 
Robert Tönhardt, Senior Project Manager, Prevas AB
Tfn: 08-799 64 28, Mobil: 0703-790 703                                                  
E-mail: robert.tonhardt@prevas.se

Mats Palerius, VD, Zenicor Medical Systems AB
Tfn: 08-442 68 60, Mobil: 070-561 55 64, E-mail: mats@zenicor.se, Webb: www.zenicor.se

Om Prevas
Prevas firar i år 25-årsjubileum och är idag ledande i Norden inom inbyggda system och industriell IT. Vi är huvudleverantör och innovativ utvecklingspartner till de ledande företagen inom branscher som life science, telekom, fordon, försvar, energi samt verkstadsindustri. Grundstommen i Prevas är utveckling av intelligens i produkter och industrisystem till världsledande företag. Kännetecknande för Prevas lösningar är innovation, kvalitetssäkring och leveranssäkerhet. Kontor finns i Sverige, Danmark, Norge, Förenade Arabemiraten och Indien med drygt 500 medarbetare. Prevas är börsnoterade sedan 1998, NASDAQ OMX Nordiska Börs Stockholm. För mer information, se www.prevas.se.

Produktinloggning
Prevas

Med spetskompetens inom
inbyggda system och
industriell IT bidrar Prevas
med innovativa lösningar 
som skapar tillväxt.

info@prevas.se

Kundsupport
Certifierad
ISO 9001:2008