dk  no  en  

sv en dk no

Viscando Traffic Systems vann Prevas och Inissions innovationstävling 2018

NYHET

2018-04-26
Viscando. Fr. v. Kim Bergvall, Ulf Erlandsson och Amritpal Singh

Stämningen var på topp när innovationstävlingen till slut avgjordes under Scandinavian Elecktronics Event på Kistamässan. I potten låg 250 000 kronor i utvecklingstjänster från Prevas och 1 000 000 kronor i tillverkningstjänster från Inission.

Till final gick tre kompetenta team med tre mycket starka bidrag. TADA Medical med ett instrument för att motverka en form av biverkningar vid cellgiftsbehandling, UniqueSec med en verifieringsmetod för test av radarsystem och Viscando med smart trafikstyrning med 3D och AI. Alla tre vars innovationer hade bra uppfinningshöjd, marknadspotential och nyhetsvärde.

I finalen ställdes finalisterna öga mot öga med juryn i ett Draknästet-liknande koncept. Var och en fick chansen att presentera sina bidrag muntligen och därefter var det juryns tur att grilla finalisterna med sina frågor. Efter utfrågningarna var ställningen jämn men för spänningens skull fick finalisterna vänta på ett resultat tills dagen därpå.

Mitt under pågående S.E.E., vid stora scenen, satt tre förväntansfulla finalister. Juryn hade under gårdagen vägt för- och nackdelar mot varandra och snart skulle det avgöras. När finalisterna berättat om sina innovationer för allmänhet och press lästes till sist motiveringen upp.

“Årets vinnare har utvecklat en produkt med hög genomförbarhet och stor marknadspotential. En smart och självlärande lösning som bidrar till effektivare infrastruktur och i sin tur till mer hållbara städer.”

Den 25 april 2018 utsågs Viscando som vinnare av Inission innovation award och det var förstås ett glatt team som tog emot prischecken på 1,25 miljoner kronor. Kim Bergvall, Amritpal Singh och Ulf Erlandsson från Viscando Traffic Systems AB vann med sin innovation ”Smartare trafikstyrning med 3D och AI” och glädjen kunde man inte ta miste på.

Otroligt. Obeskrivligt. Chockartat. Det är nästan så jag känner mig knäsvag. Jag är så glad för alla i vårt team. Det här är en riktig laginsats och en bekräftelse på att vi är på väg åt rätt håll. Nu gäller det att också att öka jobbtakten för att hinna utnyttja hela prissumman under ett år, säger Viscandos VD Amritpal Singh.

Inission Innovation Award hölls i år för sjätte gången. Syftet med tävlingen är att hjälpa nya entreprenörer och idéer att växa och frodas men också att uppmärksamma den svenska industrin som tillverkar elektronikprodukter. Läs mer om varje finalist och deras bidrag på www.prevas.se/innovationstavling.

FÖR MER INFORMATION

Prevas AB

Maria Månsson

Maria Månsson

Director, innovation and research & Site Manager Hammarby Sjöstad

Tel

+46 8 644 36 07

Helena Lundin

Helena Lundin

Communication and Information Manager

Tel 

+46 21 360 19 20

Prevas

Med spetskompetens inom teknisk produktutveckling, inbyggda system och industriell IT & automation bidrar Prevas med innovativa lösningar och tjänster som skapar tillväxt.

info@prevas.se

Kundsupport

Certifierad

ISO 9001:2015

Allmäna frågor
info@prevas.se

Personuppgiftsfrågor
integrity@prevas.se
Integritetspolicy

Text

Produktinloggning