Hem
dk  no  en  

Prevas växer inom IT-lösningar för underhåll

PSIAM är ett norskt-svenskt bolag som är specialister på IT-lösningar för underhåll. Prevas stärker sitt affärsområde Industrisystem genom att förvärva bolagen inom PSIAM-koncernen. Prevas tar en ledande position inom ett område som stärker den europeiska industrins konkurrenskraft genom produktionseffektivisering.

PSIAM har 14 anställda med en omsättning på cirka 34 Mkr. Kontor finns i Oslo samt Karlstad och kunderna finns i hela Norden. Företaget är distributör av underhållssystem (EAM-system, Enterprise Asset Management) från Infor, som är ett av världens största bolag inom området. Bland kunderna återfinns bland annat Coca-Cola, GE Healthcare, NIBE, Posten Norge och Technip.

- Med Prevas goda branschrykte och starka försäljningsorganisation kan vi växa snabbare och nå ut till nya kunder i hela Norden. Prevas kompetens inom industriel IT är mycket hög och vi har sedan tidigare samarbetat. Bland annat har Prevas utvecklat en SmartPhone-applikation för inrapportering av underhållsdata till Infor-systemen, säger Tord Svanqvist VD på PSIAM.

- Förvärvet av PSIAM, med deras specialistkompetens inom IT-lösningar för underhåll, ger oss ett mer heltäckande erbjudande inom industriell IT. Vi ser stora möjligheter till produktionseffektiviseringar hos våra kunder genom integration av underhålls- och produktionssystem. Vi får också nya kunder i hela Norden och kan stärka oss inom Prevas utvalda branscher, säger Christer Ramebäck affärsområdeschef på Prevas AB.

För ytterligare information kontakta:

Christer Ramebäck, Affärsområdeschef Industrisystem Prevas
E-mail: christer.rameback@prevas.se, Tfn: 031-725 18 88, Mobil: 070-227 33 95

Tord Svanqvist, VD PSIAM AS och PSIAM AB
E-mail: tord.svanqvist@psiam.se, Mobil: 0733-75 70 68

Produktinloggning
Prevas

Med spetskompetens inom
inbyggda system och
industriell IT bidrar Prevas
med innovativa lösningar 
som skapar tillväxt.

info@prevas.se

Kundsupport
Certifierad
ISO 9001:2008