Hem
dk  no  en  

Prevas får order från Arla Foods

Prevas tar hem order från Arla Foods. Ett nytt modernt styrsystem ska tas fram och leveransen beräknas vara fullständigt genomförd i december 2013. Ordervärde ca 14 Mkr.

Arla Foods fabrik i Vimmerby startade 2005 och producerar idag mjölkpulver från 350 000 ton mjölk årligen. Anläggningen förväntas expandera de kommande åren och för att lyckas med planerad tillväxt behöver Arla Foods investera i nya moderna produktionsnära IT-system. Hjälp hämtas från Prevas.

- För oss är det viktigt att investera för framtiden, inte minst i Sverige, för att göra skillnad och erbjuda mervärden för kunder, konsumenter, mjölkbönder och medarbetare. Prevas har både kompetens och erfarenhet av liknande IT-projekt, säger Jörn Skovhauge på Arla.

I projektet ingår mjukvara, migrering av system, kvalitetssäkring, installation, idrifttagning, test, utbildning och support. Som leverantör till Arla säkerställer Prevas att det under projektet och kommande år efter genomförd drifttagning finns lokalt baserad expertis med möjlighet att tillhandahålla support och service för att maximera tillgänglig produktionstid.

- Vi är mycket glada över det ökande förtroendet som Arla Foods ger oss. Den här typen av åtagande passar oss som handen i handsken. Våra kvalitetssäkrade arbetsmetoder säkerställer att en komplex driftsättning av Arlas system sker smidigt och korrekt under de korta och kritiska idrifttagningstillfällena, säger Robert Majanen affärsenhetschef på Prevas AB.

Skandinavisk livsmedelsindustri måste ständigt utveckla och förbättra sina produkter och sin produktion, för att kunna erbjuda kunder produkter till både rätt pris och god kvalitet. Eller få hjälp med uppgiften. Prevas brinner för att finna effektiva lösningar för sina kunder.

För mer information och uppföljning

Robert Majanen, Affärsenhetschef Prevas
E-mail: robert.majanen@prevas.se, Mobil: 070-641 26 99
 
Christer Ramebäck, Affärsområdeschef Industrisystem Prevas
E-mail: christer.rameback@prevas.se, Tfn: 031-725 18 88, Mobil: 070-227 33 95
 
Jörn Skovhauge, Arla Foods GCO Supply Chain                           
E-mail: jorn.skovhauge@arlafoods.com, Tfn: +45 8938 1198       
 
Om Prevas
Med spetskompetens inom inbyggda system och industriell IT bidrar Prevas med innovativa lösningar som skapar tillväxt. Prevas startade 1985 och är huvudleverantör och utvecklingspartner till ledande företag inom branscher som Life Science, telekom, fordon, försvar, energi samt verkstadsindustrin. Kontor finns i Sverige, Danmark, Norge, Förenade Arabemiraten och Indien med drygt 550 medarbetare. Prevas är börsnoterade sedan 1998, NASDAQ OMX nordiska börs Stockholm.

Produktinloggning
Prevas

Med spetskompetens inom
inbyggda system och
industriell IT bidrar Prevas
med innovativa lösningar 
som skapar tillväxt.

info@prevas.se

Kundsupport
Certifierad
ISO 9001:2008