Hem
dk  no  en  

Prevas växer inom inbyggda system,

tecknar LOI om förvärv av specialistföretag i Karlskoga

Prevas har tecknat ett Letter-of-Intent (LoI) om förvärv av företaget Zetiq Development AB i Karlskoga. Företaget har specialistkompetens inom inbyggda system vilket ytterligare befäster Prevas position som ledande i Norden inom området.   

Inbyggda system utgör en viktig komponent i nästan alla avancerade produkter runt om oss, t.ex. mobiltelefoner, hemelektronik, bilar och flygplan. Zetiq Development har mycket lång erfarenhet inom elektronikbranschen. Företaget har 15 medarbetare i Karlskoga och bygger sin verksamhet på uppdrag från externa kunder från Europa som exempelvis AIMS, Öhlins och ett mycket prestigefullt racing team.
 
- Trenden att effektivisera sin utvecklingsprocess inom produktutveckling fortsätter. Att få fram nya produkter både snabbare och billigare blir allt viktigare. Vi möter en ökad efterfrågan från våra kunder att ge dem dessa konkurrensfördelar. Att stärka Prevas erbjudande och vår närvaro i Värmland, västra Sverige och Norge är därför strategiskt viktigt, säger Jonas Mann affärsområdeschef Produktutveckling på Prevas.
 
Zetiq Development är specialister inom inbyggda system och ägnar sig främst åt elektronikutveckling och hårdvarunära programmering för allehanda industrier. Företaget har specialkompetens inom sensorapplikationer och deras profil kompletterar Prevas verksamhet mycket väl. 
 
- Vi ser fram emot att bli en del av Prevas och att bidra till deras starka utveckling inom inbyggda system. Vi kompletterar Prevas på ett väldigt bra sätt och kan i och med denna affär förbättra vårt erbjudande till både våra medarbetare och kunder. Vidare är Prevas företagskultur och inriktning väldigt lik Zetiqs, vilket borgar för en bra integration, säger Magnus Edman VD för Zetiq Development.

Prevas är ett ledande specialistföretag inom mjukvara, elektronik och mekatronik för inbyggda system. Sedan 1985 har vi hunnit med att utveckla över 4 000 produkter, varav flera har bidragit till att göra våra kunder världsledande inom sina områden. Vårt jobb är att bidra med lösningar som skapar tillväxt - för våra kunder och industrin.

För mer information och uppföljning

Jonas Mann, Business Area Manager Produktutveckling Prevas AB                       
E-Mail: jonas.mann@prevas.se, Mobil: 070-379 06 69
 
Mats Lundberg, President and CEO Prevas AB
E-mail: mats.lundberg@prevas.se, Tfn: 08-726 40 02, Mobil: 0733-37 75 40

Magnus Edman, VD Zetiq Development AB
E-mail: magnus.edman@zetiq.se, Tfn: 0586-222 338, Mobil: 076-104 32 33                       
 
Om Prevas
Med spetskompetens inom inbyggda system och industriell IT bidrar Prevas med innovativa lösningar som skapar tillväxt. Prevas startade 1985 och är huvudleverantör och utvecklingspartner till ledande företag inom branscher som Life Science, telekom, fordon, försvar, energi samt verkstadsindustrin. Kontor finns i Sverige, Danmark, Norge, Förenade Arabemiraten och Indien med drygt 550 medarbetare. Prevas är börsnoterade sedan 1998, NASDAQ OMX nordiska börs Stockholm.

Produktinloggning
Prevas

Med spetskompetens inom
inbyggda system och
industriell IT bidrar Prevas
med innovativa lösningar 
som skapar tillväxt.

info@prevas.se

Kundsupport
Certifierad
ISO 9001:2008