dk  no  en  

sv en dk no

Prevas underhåller i dubbel bemärkelse

NYHET

2016-02-25

Prevas satsar stort på mässan Elmia Automation, 10-13 maj 2016. Vikten av ett bra underhållssystem i kombination med robotautomation är fokus i Prevas iögonfallande monter.

– Budskapet från oss är att systemet måste vara tillgängligt direkt när applikationen behöver det, säger Bernt Henriksen, Center of Excellence Manager Production Improvements, på Prevas.

Den som letar efter Prevas monter på Elmia Automation lär inte behöva leta länge. En nästan tre meter lång och en och en halv meter bred robotcell ser till att montern är lätt att hitta. Roboten kan inte bara lattja med en fotboll, när man ber om assistans för att spela golf – ja, då plockar den upp golfbollen och agerar caddy till dig som vill spela. Allt för att visa hur röststyrning fungerar.

Men det är inte det enda som händer i montern.

– Under Elmia Automation vill vi visa automation ur ett helhetsperspektiv. Det gör vi genom att bygga upp en modell av en robotcell och produktionslinje i virtual reality. Besökarna kan se hur det ser ut i verkligheten, hur robotcellen jobbar och att den klarar av cykeltider, säger Bernt Henriksen.

Prevas erbjuder lösningar, tjänster och produkter inom automation till företag som vill effektivisera sin produktion. Det kan handla om industrisystem, produktutveckling eller att bygga robotceller.

En viktig del i Prevas lösningar och tjänster är ett bra underhållssystem. Något som är huvudbudskapet under Elmia Automation. Det vill säga vikten av att ha rätt information nära till hands. Och att kunna se vad som måste underhållas och vad som har gjorts.

– Underhållssystemet ska sköta robotcellen i 10–15 år och då behövs det bra ritningar och hjälpinstruktioner. Det är viktigt för att snabbt få igång cellen när det har hänt något eller för att kunna laga delar innan de har slitits ut, säger Bernt Henriksen och fortsätter:

– På Prevas är vi inte bara duktiga på att bygga produktionslinjer utan ger också bra hjälp för vård av anläggningen. Det är vårt budskap under Elmia Automation.

FÖR MER INFORMATION

Prevas AB

Bernt Henriksen

Bernt Henriksen

Center of Excellence Manager Production Improvements

Tel

+46 21 360 19 36

Lars-Erik Forsberg

Lars-Erik Forsberg

Sales Manager

Tel

+46 21 360 19 80

Lothar Dröschmeister

Lothar Dröschmeister

Center of Excellence Manager EAM

Tel

+46 73 331 19 55

Prevas

Med spetskompetens inom teknisk produktutveckling, inbyggda system och industriell IT & automation bidrar Prevas med innovativa lösningar och tjänster som skapar tillväxt.

info@prevas.se

Kundsupport

Certifierad

ISO 9001:2015

Allmäna frågor
info@prevas.se

Personuppgiftsfrågor
integrity@prevas.se
Integritetspolicy

Text

Produktinloggning