Hem
dk  no  en  

Möbeltillverkare med enkel och effektiv lagerstyrning

Prevas Innovation for Growth

J.E. Ekornes AS har varit delaktiga i den framgångsrika utvecklingen av Prevas produktlösning EAM Warehouse.
Prevas EAM Warehouse består av ett enkelt användargränssnitt kopplat mot underhållssystemet Infor EAM. Lösningen förenklar lagerhantering, returer och inventering. Ett arbete som tidigare tog flera dagar kan nu effektivt genomföras på minder än en dag.

J.E. Ekornes AS är Nordens största möbeltillverkare och äger bland annat varumärkena Ekornes®, Stressless® och Svane®. Stressless är ett av världens mest kända varumärken inom möbelbranschen, medan Ekornes och Svane är de mest kända i Norge. Tillverkningen sker på sju fabriker, sex i Norge och en i USA, och produkterna säljs över stora delar av världen genom egna säljföretag på utvalda marknader.

När det var dags att välja ett nytt underhållssystem till koncernen, valde J.E. Ekornes AS underhållssystemet Infor EAM från Prevas. Systemet implementerades vid huvudfabriken i Sykkylven hösten 2012 och togs i bruk i januari 2013.

Nu har vi tillsammans med Ekornes underhållsteam utvecklat en lösning, Prevas EAM Warehouse, som kopplat mot Infor EAM förenklar hanteringen av uttag och returer till lager samt lagerinventering. En lösning som bygger på streckkoder och handhållna enheter. Lösningen är mycket enkel att använda och har redan genererat vinst åt J.E. Ekornes AS.

- Prevas mobilinventering är mycket effektiv. Där vi tidigare la ner ett jobb på flera dagar genomförs nu på sju timmar. Processen för att ta ut och returnera delar har blivit effektiv och enkel. Samtidigt har vi, med hjälp av en iPad och en trådlös skanner, fullständig kontroll på lagerinventeringen. Våra användare av lösningen är mycket positiva, säger Vidar Blindheim underhållskoordinator på J.E. Ekornes AS.

Prevas lanserar officiellt lösningen Prevas EAM Warehouse för kunder vid ett evenemang i Oslo i januari 2014. Lösningen finns dock tillgänglig för demonstration och beställning redan nu. På evenemanget i januari vill man också visa upp den senaste versionen av Prevas EAM Connector – ett användarvänligt gränssnitt speciellt riktat mot tillverkningsindustrin och som är en mobil webblösning för arbetsordershantering. Det har fått ett varmt mottagande och gjort flera kunder mer engagerade och involverade i sina tillverkningsprocesser.

- Prevas underhållsprodukt EAM Warehouse är ett utmärkt exempel på hur vi kan leverera mervärde till våra kunder. Allt handlar om att skapa en så effektiv och användarvänlig process för kunden som möjligt, med syfte att både spara tid och pengar. Med våra två produkter tillsammans, EAM Connector och EAM Warehouse, får kunder en oerhört effektiv lösning som ger resultat, säger Einar Alexander Andersen på Prevas som är försäljningschef i Norge.

För mer information och uppföljning

Tord Svanqvist, Center of Excellence EAM Prevas AB  
E-post: tord.svanqvist@prevas.se, mobil: +46 733-75 70 68

Einar Alexander Andersen, Sales EAM, Prevas AS
E-post: einar.alexander.andersen@prevas.no, mobil: +47 41 53 73 13

Produktinloggning
Prevas

Med spetskompetens inom
inbyggda system och
industriell IT bidrar Prevas
med innovativa lösningar 
som skapar tillväxt.

info@prevas.se

Kundsupport
Certifierad
ISO 9001:2008