Hem
dk  no  en  

Dassault Systèmes och Prevas driver utvecklingen av MES

Prevas Innovation for Growth

Dassault Systèmes, skaparna av 3DEXPERIENCE och världsledande inom mjukvara för 3D-design, digitala 3D-mock-ups och PLM-lösningar, har ingått ett partneravtal med Prevas.

Prevas är bland annat en utvecklare av marknadsledande lösningar inom Manufacturing Execution Systems, MES. MES är de system som knyter ihop verkstadsgolvet med affärssystemen. Dessa system rapporterar kontinuerligt och berättar exempelvis var en order befinner sig i produktionen, hur väl utrustningen på fabriksgolvet utnyttjas och hur maskinerna mår. MES spelar en mycket central roll när det kommer till att hjälpa företag att uppnå ökad innovationstakt och konkurrenskraft på en global spelplan.

Som samarbetspartner till Dassault Systèmes kan Prevas erbjuda och anpassa deras lösningar DELMIA OM (Operations Management) och DELMIA OI (Operations Intelligence) till företagets kunder. Prevas är en utvecklingspartner till ledande företag inom branscher som energi, fordon, försvar, livsmedel, life science, telekom och verkstadsindustrin. Bland Prevas kunder finns ABB, Arla Foods, Ericsson, SAAB (försvar) och Sandvik.

- När vi inledde samarbetsdiskussionerna fann vi snabbt flera beröringspunkter. Man kan tala om en gemensam filosofi och ett gemensamt fokus på att erbjuda kunder ökad produktivitet och effektivitet för att understödja innovation. Dassault Systèmes lösningar är mycket väl anpassade för industrier med höga krav på precision, spårbarhet och kvalitet vilket ger oss förutsättningar att stärka vårt erbjudande inom MES ytterligare, säger Carl-Johan Liedberg, affärsenhetschef för Industrial Systems vid Prevas AB.

- I en värld där även lokala företag agerar och konkurrerar på en global marknad blir lösningar för att optimera produktionen allt mer centrala för att stärka företagens konkurrenskraft genom ökad tids- och kostnadseffektivitet. Prevas är en leverantör med dokumenterad spetskompetens och en stark kundbas och detta samarbete är därför ett kvitto på affärsnyttan i våra lösningar. Manufacturing Execution Systems är fortfarande ett relativt nytt område med enorm tillväxtpotential, och med Prevas ska vi kunna erbjuda befintliga och framtida kunder de bästa möjliga lösningarna på området, säger Ylva Berg, VD för Dassault Systèmes i Norden.

För mer information och uppföljning

Carl-Johan Liedberg, Affärsenhetschef Industrial IT, Prevas AB
E-post: carl-johan.liedberg@prevas.se, tel: +46 13 32 86 20, mobil: +46 735 06 31 80

Robert Majanen, Business Region East Manager, Prevas AB
E-post: robert.majanen@prevas.se, tel: +46 32 86 22, mobil: +46 70 641 26 99

Produktinloggning
Prevas

Med spetskompetens inom
inbyggda system och
industriell IT bidrar Prevas
med innovativa lösningar 
som skapar tillväxt.

info@prevas.se

Kundsupport
Certifierad
ISO 9001:2008