Hem
dk  no  en  

Prevas i samarbete med globala Technip

Prevas har tecknat samarbete med Technip, en global leverantör till olje- och gasindustrin, gällande deras verksamhet i Skottland. En möjlighet som öppnade sig efter förvärvet av Psiam som sen tidigare har ett gott samarbete med Technip i Norge.

Technips i Norge använder sedan tidigare Infor EAM (Enterprise Asset Management), vilket är ett av världens ledande underhållsystem. Infor EAM är ett flexibelt underhållsystem som är anpassat till de stränga kraven på kvalitet och funktionalitet som finns inom offshore industrin. Nu vill Technip-koncernen använda Infor EAM-lösningen även utanför Norges gränser och tar hjälp från Prevas.

- Vi fick möjligheten att offerera en lösning till Technip i Skottland och i stark konkurrens med andra leverantörer fick vi uppdraget. Det är en strategiskt viktig affär med enorm global potential för oss eftersom Technip finns i 48 länder över hela världen, säger Tord Svanqvist Center of Excellence ansvarig inom Enterprise Asset Management (EAM) på Prevas.

Projektet har precis startat och på plats i Skottland finns ett skandinaviskt team av seniorkonsulter från Prevas Center of Excellence EAM; från Norge, Sverige och Danmark. För att hjälpa kunder att konkurrera på en global marknad har Prevas byggt upp ett antal Centers of Excellence. Här erbjuder vi specialistprojektteam med specifik domänexpertis och teknikplattformar för lönsamma nyckelfärdiga lösningar.

- Ett bra underhållssystem och ett bra utfört konsultstöd i Norge öppnade dörren för oss till Skottland. Vi vet vikten av att förstå kundens verksamhet och utmaningar. Att vi fick Technips förtroende även i Skottland ser vi som en bekräftelse på att vi gör ett bra jobb och vi ser fortsatta stora möjligheter i att följa Technip ut i världen, summerar Tord Svanqvist.

Technip har spoolbase-anläggningar i Norge (Orkanger), Skottland (Evanton), USA (Alabama och Louisiana) samt Angola (Dande). Den norska anläggningen, som funnits sedan 1995, har tillverkat mer än 850 km rör. Det senaste tillskottet av anläggningar, i Angola, har kapacitet att tillverka 330 km rör per år och kan tillverka rör som är upp till 1 500 meter långa. Dimensionerna och volymerna i denna bransch är enorma, liksom utmaningar att få ut rörsystemen på havsbotten.

För ytterligare information kontakta:

Tord Svanqvist, Center of Excellence EAM Prevas AB
E-mail: tord.svanqvist@prevas.se, Mobil: 0733-75 70 68

Christer Ramebäck, Affärsområdeschef Industrisystem Prevas AB
E-mail: christer.rameback@prevas.se, Mobil: 070-227 3395

Produktinloggning
Prevas

Med spetskompetens inom
inbyggda system och
industriell IT bidrar Prevas
med innovativa lösningar 
som skapar tillväxt.

info@prevas.se

Kundsupport
Certifierad
ISO 9001:2008