Hem
dk  no  en  

congatec väljer Prevas som teknisk partner i Norden

congatec AB, en ledande tillverkare av datormoduler för inbyggda system, har inlett ett samarbete med Prevas för ökad försäljning och innovation i Sverige, Norge och Danmark. 

Prevas är en känd leverantör av lösningar i Norden och har en lång och framgångsrik historia av inbyggda system, industriell IT och konsulttjänster. Som partner till Freescale är Prevas en erfaren leverantör av innovativa ARM-lösningar, vilket gör att man matchar congatec mycket väl. Dessutom har Prevas redan fått betydande erfarenheter genom utveckling av egna processormoduler och Linuxbaserade operativsystem baserade på utvecklingsmiljöer som OE-lite, OpenEmbedded mm.

- Prevas grundades 1985 med målsättning att hjälpa kunder att skapa tillväxt genom innovationer. Sedan dess har Prevas haft en stabil tillväxt som ett resultat av kontinuerlig innovation. Denna affärsstrategi passar perfekt in med congatecs egna planer för tillväxt och strategi. Vi ser fram emot att samarbeta med Prevas för att erbjuda innovativa modullösningar till vår nordiska kundbas, säger congatecs försäljnings- och marknadschef Bernd Hacker.

Prevas förväntar sig att samarbetet med congatec ska innebära stora fördelar för både det egna företaget och för kunderna. Prevas kommer att använda modulen conga-QMX6 i framtida ARM-baserade lösningar med krav på hög prestanda. Detta i kombination med skräddarsydd utveckling av moderkort, operativsystem och kundapplikationer.

- En allmän trend i branschen är kraven på kortare time-to-market, lägre utvecklingskostnader, längre produktlivscykler och minskade risker i projekten. Ett sätt att lösa de här frågorna är att använda industriella datormoduler och utveckla en anpassad lösning som passar kundens specifika behov. Kombinationen av congatec som är ledande inom industriella datormoduler och Prevas som är ledande inom integration av inbyggda system, ger ett starkt erbjudande till industrimarknaden. Vi på Prevas är mycket nöjda med det nya partnersamarbetet, säger Jonas Mann affärsområdeschef på Prevas.

För ytterligare information kontakta:

Jonas Mann, Business Area Manager Product Development Prevas
E-post: jonas.mann@prevas.se, Mobil: +46 70-379 06 69

Søren W. Mathiasen, Business Unit Manger Aarhus Prevas A/S
E-post: soren.mathiasen@prevas.dk, Mobil: +45 2099 7601

Produktinloggning
Prevas

Med spetskompetens inom
inbyggda system och
industriell IT bidrar Prevas
med innovativa lösningar 
som skapar tillväxt.

info@prevas.se

Kundsupport
Certifierad
ISO 9001:2008