Hem
dk  no  en  

Prevas levererar spårbarhetslösning till Orica

Orica Mining Services tar hjälp av Prevas för att öka spårbarheten i sin produktion och förbättra servicegraden ut mot sina kunder. Prevas utvecklar ett produktionsnära IT-system som är skräddarsytt efter deras behov. Ordervärde ca 2 Mkr och driftsättning i början av 2012.
 
Orica Mining Services (tidigare Dyno Nobel) i Gyttorp tillverkar, utvecklar och marknadsför sprängmedel i form av tändmedel och bulksprängämnen för gruv- och entreprenadindustrin. För att uppnå full spårbarhet i sin produktion satsar Orica på en ny spårbarhetslösning utvecklad av Prevas.
 
Systemlösningen bygger på Prevas gedigna erfarenhet och innehåller moduler från tidigare utvecklade spårbarhetslösningar. Prevas har ett totalåtagande som bland annat innefattar projektledning, systemutveckling och support av det produktionskritiska systemet.
 
- Prevas erfarenhet av produktionsnära IT-lösningar och deras rutiner för projekthantering i kombination med möjligheten att kunna ta ett helhetsåtagande gjorde att vi valde dem till vår samarbetspartner, säger Mats Andersson IT Project Manager på Orica Mining Services.  
 
- Industriföretag lever idag i en stenhård global konkurrens. Ökade krav från myndigheter, branschorganisationer och kunder ställer krav på våra kunders förmåga att producera, inte bara effektivt och med rätt kvalitet, utan dessutom med god spårbarhet. Vi är mycket glada att vi fått möjligheten att hjälpa Orica, säger Matz Axelsson affärsenhetschef på Prevas.

För mer information och uppföljning

Christer Ramebäck, affärsområdeschef Industrisystem Prevas
Tfn: 031-725 18 88, Mobil: 070-227 33 95, E-mail: christer.rameback@prevas.se
 
Matz Axelsson, affärsenhetschef Prevas
Tfn: 08-726 40 50, Mobil: 073-274 19 59, E-mail: matz.axelsson@prevas.se
 
Om Prevas
Med spetskompetens inom inbyggda system och industriell IT bidrar Prevas med innovativa lösningar som skapar tillväxt. Prevas startade 1985 och är huvudleverantör och utvecklingspartner till ledande företag inom branscher som Life Science, telekom, fordon, försvar, energi samt verkstadsindustrin. Kontor finns i Sverige, Danmark, Norge, Förenade Arabemiraten och Indien med drygt 500 medarbetare. Prevas är börsnoterade sedan 1998, NASDAQ OMX nordiska börs Stockholm.

Om Orica
Orica är ett australiskt ägt, börsnoterat globalt sällskap. Orica har över 14 000 anställda, är representerat i ca 50 länder och har kunder i nästan 100 länder. Oricas historia som leverantör av sprängmedel till gruvindustrin i Australien går 130 år tillbaka i tiden. Mining Services, Oricas största affärsområde erbjuder civila sprängämnen, tändmedel och avancerade tekniska lösningar till gruv-, bygg-, och anläggningsindustrin. Verksamheten är global, och sällskapet är representerat i Australien, Asien, Europa, tidigare Sovjetunionen, Afrika, Mellanöstern, Nordamerika och Latinamerika. För mer information, se www.orica.se.

Produktinloggning
Prevas

Med spetskompetens inom
inbyggda system och
industriell IT bidrar Prevas
med innovativa lösningar 
som skapar tillväxt.

info@prevas.se

Kundsupport
Certifierad
ISO 9001:2008