Hem
dk  no  en  

Prevas ser expansionsmöjligheter i Tyskland

Prevas förbereder möjligheten till uppstart i Tyskland och registrerar därför ett nytt dotterbolag, Prevas GmbH, på den tyska marknaden.
 
Tyskland är Europas största marknad och en stor spelare på världens exportmarknad med ständiga behov av innovativa underleverantörer. Prevas ser goda affärsmöjligheter i Tyskland och sätter därmed upp ett bolag registrerat i Tyskland.
 
- Detta är en strategisk och långsiktig satsning. Vi har under en längre tid tittat på möjligheten att expandera i Tyskland där ett första steg är taget i form av ett nyregistrerat dotterbolag, säger Mats Åström deputy CEO på Prevas AB.
 
Våra erbjudanden, både inom inbyggda system och industriell IT, passar bra in på den tyska marknaden. Initialt kommer Prevas att fortsätta att bearbeta denna marknad från företagets nordiska länder.
 
- Samarbetet som tecknades tidigare i år mellan Prevas och Kitron ger oss också en fördel på den tyska marknaden. Kitron är redan etablerade där, säger Jonas Mann affärsområdeschef på Prevas.

För mer information och uppföljning

Mats Åström, deputy CEO och CFO Prevas AB
Tfn: 021-360 19 34, Mobil: 070-191 31 65, E-mail: mats.astrom@prevas.se
 
Jonas Mann, Affärsområdeschef Produktutveckling Prevas AB                              
Tfn: 08-726 40 00, Mobil: 070-379 06 69, E-mail: jonas.mann@prevas.se
 
Om Prevas
Med spetskompetens inom inbyggda system och industriell IT bidrar Prevas med innovativa lösningar som skapar tillväxt. Prevas startade 1985 och är huvudleverantör och utvecklingspartner till ledande företag inom branscher som Life Science, telekom, fordon, försvar, energi samt verkstadsindustrin. Kontor finns i Sverige, Danmark, Norge, Förenade Arabemiraten och Indien med drygt 500 medarbetare. Prevas är börsnoterade sedan 1998, NASDAQ OMX nordiska börs Stockholm.

Produktinloggning
Prevas

Med spetskompetens inom
inbyggda system och
industriell IT bidrar Prevas
med innovativa lösningar 
som skapar tillväxt.

info@prevas.se

Kundsupport
Certifierad
ISO 9001:2008