Hem
dk  no  en  

Prevas växer vidare inom inbyggda system,  tecknar LoI om förvärv av företag i Oslo

Prevas har tecknat ett Letter-of-Intent (LoI) om förvärv av 66,7 procent av aktierna och kapitalet i företaget Creo Development AS i Oslo och med en intention att utöka ägandet till 80 procent inom en snar framtid. Företaget har specialistkompetens inom inbyggda system vilket ytterligare stärker Prevas satsning inom detta område i Norge.
 
Inbyggda system utgör en viktig komponent i nästan alla avancerade produkter runt om oss, t.ex. mobiltelefoner, hemelektronik, bilar och flygplan. Creo Development levererar produktutvecklingstjänster inom inbyggda system till kunder i och utanför Norge. Företaget har 15 anställda i Oslo och stärker Prevas pågående expansion inom området produktutveckling och inbyggda system.
 
- Trenden att effektivisera sin utvecklingsprocess inom produktutveckling fortsätter. Att få fram nya produkter både snabbare och billigare blir allt viktigare. Vi möter en ökad efterfrågan från våra kunder att ge dem dessa konkurrensfördelar. Att stärka Prevas erbjudande och vår närvaro i Norge är därför strategiskt viktigt. Creo Development är specialister inom inbyggda system och deras profil kompletterar Prevas verksamhet mycket väl, säger Jonas Mann Business Area Manager på Prevas.
 
- Vi ser fram emot att bli en del av Prevas och att bidra till deras starka utveckling inom inbyggda system. Vi kompletterar Prevas kontor i Oslo på ett väldigt bra sätt och kan i och med denna affär förbättra vårt erbjudande till både våra medarbetare och kunder. Vidare är Prevas företagskultur och inriktning väldigt lik vår, vilket borgar för en bra integration, säger Lars Morten Andreassen, Managing Director för Creo Development AS.
 
Det norska elektroniktillverkande företaget Simpro AS, som idag äger 33,3 procent av aktierna i Creo Development, kommer att behålla delar av sitt strategiska ägande och därmed vara en part i ett bredare samarbete.
 
Nordisk industri står inför stora utmaningar. Oavsett vad de gör, finns det oftast en aktör någon annanstans i världen som är beredd att göra det både snabbare och billigare. För att överleva och växa, har de ständigt varit tvungna att utveckla nya och smartare produkter och produktionsmetoder. Eller få hjälp med uppgiften. Vi brinner för att finna effektiva lösningar för våra kunder. Kan vi bidra till att öka deras konkurrenskraft har vi nått vårt mål - att skapa hållbar tillväxt.

För mer information och uppföljning

Mats Åström, deputy CEO, CFO Prevas
Tfn: +46 21-360 19 34, Mobil: +46 70-191 31 65
E-Mail: mats.astrom@prevas.se

Jonas Mann, Business Area Manager Produktutveckling Prevas
Mobil: +46 70-379 06 69
E-Mail: jonas.mann@prevas.se
 
Lars Morten Andreassen, MD Creo Development AS
Mobil: +47 920 30 142
E-Mail: lars.morten.andreassen@creodev.no
 
Om Prevas
Prevas startade 1985 och är idag ledande i Norden inom inbyggda system och industriell IT. Vi är huvudleverantör och innovativ utvecklingspartner till ledande företag inom branscher som life science, telekom, fordon, försvar, energi samt verkstadsindustri. Grundstommen i Prevas är utveckling av intelligens i produkter och industrisystem till världsledande företag. Kännetecknande för Prevas lösningar är innovation, kvalitetssäkring och leveranssäkerhet. Kontor finns i Sverige, Danmark, Norge, Förenade Arabemiraten och Indien med drygt 500 medarbetare. Prevas är börsnoterade sedan 1998, NASDAQ OMX Nordiska Börs Stockholm.

Produktinloggning
Prevas

Med spetskompetens inom
inbyggda system och
industriell IT bidrar Prevas
med innovativa lösningar 
som skapar tillväxt.

info@prevas.se

Kundsupport
Certifierad
ISO 9001:2008