Hem
dk  no  en  

Prevas hjälper Barilla Wasa att modernisera sin tillverkning

Barilla Wasa tar hjälp av Prevas för att modernisera sin knäckebrödstillverkning i Filipstad. I Prevas leverans ingår bland annat projektledning och programutveckling. Ordervärde ca 1 Mkr.
 
Bageriet Wasa grundades 1919 i Sverige och ingår i den italienska Barillakoncernen sedan 1999. En större satsning pågår för att bland annat öka produktionskapaciteten och effektiviteten i knäckebrödsbageriet i Filipstad. Prevas uppdrag är att leverera en helhetslösning för att förnya delar av Barilla Wasas produktionslinje för knäckebrödstillverkning. Med helhetslösning avses leverans av mjukvara, hårdvara och inkoppling av hårdvara.   
 
- Barilla Wasa är en strategiskt viktig kund för Prevas i Värmlandsområdet. Med detta projekt hoppas vi kunna inleda en lång och för båda parter vinstgivande relation inom området Industriell IT, säger Matz Axelsson affärsenhetschef på Prevas. 
 
- Prevas förmåga att leverera lösningar med hög kvalitet i rätt tid kombinerat med deras användande av väldokumenterade rutiner för projekthantering och support gjorde att vi valde Prevas som samarbetspartner, säger Brian Folkesson på Barilla Wasa.   
 
Svensk industri står inför stora utmaningar. Oavsett vad de gör, finns det oftast en aktör någon annanstans i världen som är beredd att göra det både snabbare och billigare. För att överleva och växa, har de ständigt varit tvungna att utveckla nya och smartare produkter och produktionsmetoder. Eller få hjälp med uppgiften. Prevas brinner för att finna effektiva lösningar för sina kunder.
 
- Kan vi bidra till att öka deras konkurrenskraft har vi nått vårt mål - att skapa hållbar tillväxt, fortsätter Matz Axelsson.

För mer information och uppföljning

Matz Axelsson , affärsenhetschef Prevas AB
Tfn: 08-726 40 50, Mobil: 073-274 19 59, E-mail: matz.axelsson@prevas.se,
                                                                   
Brian Folkesson, Barilla Wasa
Tfn: 0590-182 55, E-mail: brian.folkesson@barilla-wasa.com
 
Om Prevas
Prevas startade 1985 och är idag ledande i Norden inom inbyggda system och industriell IT. Vi är huvudleverantör och innovativ utvecklingspartner till ledande företag inom branscher som life science, telekom, fordon, försvar, energi samt verkstadsindustri. Grundstommen i Prevas är utveckling av intelligens i produkter och industrisystem till världsledande företag. Kännetecknande för Prevas lösningar är innovation, kvalitetssäkring och leveranssäkerhet. Kontor finns i Sverige, Danmark, Norge, Förenade Arabemiraten och Indien med drygt 500 medarbetare. Prevas är börsnoterade sedan 1998, NASDAQ OMX Nordiska Börs Stockholm.

Om Barilla Wasa
Bageriet Wasa grundades 1919 i Sverige och har ingått i den italienska BARILLA-koncernen sedan 1999. Wasa säljer knäckebröd och andra bageriprodukter i 40 länder, bl.a. i Skandinavien, Tyskland, Polen, Holland, Frankrike och Italien, men även i USA. Wasa har tre bagerier som ligger i Filipstad (Sverige), Hamar (Norge) och Celle (Tyskland). För mer information, se www.wasa.com.

Produktinloggning
Prevas

Med spetskompetens inom
inbyggda system och
industriell IT bidrar Prevas
med innovativa lösningar 
som skapar tillväxt.

info@prevas.se

Kundsupport
Certifierad
ISO 9001:2008