Hem
dk  no  en  

Prevas och ABB inleder nytt samarbete  

I en gemensam satsning kommer Prevas och ABB att marknadsföra och sälja optimeringssystem för styrning av ugnar, FOCS.
 
FOCS, som är en förkortning för Furnace Optimization Control System, används idag för avancerad styrning av omvärmningsugnar. Inom detta område har både Prevas och ABB en lång historik där man även har levererat många system till kunder i Norden och internationellt.
 
Avtalet sträcker sig över tre år med möjlighet till förlängning.  
 
- Vi är mycket glada över tecknat samarbetsavtal med ABB och ser att vår gemensamma satsning öppnar dörrar till nya marknader, säger Christer Ramebäck affärsområdeschef Industrisystem på Prevas.
 
Prevas har under sin 25-åriga historia levererat kunnande och kompetens till sina kunder och har ofta ett finger med i spelet där det ska sparas energi. Prevas produkt FOCS har hjälpt stålindustrin att sänka energiförbrukningen med 5 till 20 % i de ugnar där systemet installerats. Förutom minskad energiförbrukning ser systemet till att öka produktiviteten genom intelligent taktstyrning av ugnarna tillsammans med övriga delar i processen. Produktivitetsökningar med upp till 28 % har realiserats.

För mer information och uppföljning:

Christer Ramebäck, affärsområdeschef Industrisystem Prevas                                                          
Tfn: 031-725 18 88, Mobil: 070-227 33 95, E-mail: christer.rameback@prevas.se
 
Johan Bäckman, affärsenhetschef Industrisystem Prevas                                       
Tfn: 021-360 19 35, Mobil: 070-684 73 99, E-mail: johan.backman@prevas.se

Om Prevas
Prevas firar i år 25-årsjubileum och är idag ledande i Norden inom inbyggda system och industriell IT. Vi är huvudleverantör och innovativ utvecklingspartner till de ledande företagen inom branscher som life science, telekom, fordon, försvar, energi samt verkstadsindustri. Grundstommen i Prevas är utveckling av intelligens i produkter och industrisystem till världsledande företag. Kännetecknande för Prevas lösningar är innovation, kvalitetssäkring och leveranssäkerhet. Kontor finns i Sverige, Danmark, Norge, Förenade Arabemiraten och Indien med drygt 500 medarbetare. Prevas är börsnoterade sedan 1998, NASDAQ OMX Nordiska Börs Stockholm. För mer information, se www.prevas.se.

Produktinloggning
Prevas

Med spetskompetens inom
inbyggda system och
industriell IT bidrar Prevas
med innovativa lösningar 
som skapar tillväxt.

info@prevas.se

Kundsupport
Certifierad
ISO 9001:2008