Hem
dk  no  en  

Maskiner som kommunicerar med varandra

Kommunikation mellan olika produkter, både i hemmen och i industrin, är en stark framtida trend. Prevas är ledande i Norden inom inbyggda system där de flesta produkter som Prevas är med och utvecklar har ett stort innehåll av kommunikationslösningar.
 
Idag lanserar Telia sitt M2M Partnerprogram. Prevas är den utvalda systemintegratören som snabbt och effektivt kan leverera skräddarsydda lösningar inom M2M.   
 
Maskin-till-maskin, eller M2M, är när apparater och maskiner kommunicerar med varandra, utan att involvera människan för att initiera kommunikationen. I 25 år har Prevas utvecklat avancerade tekniska lösningar inom produktutveckling och industriell IT. Som helhetsleverantör innehåller Prevas erbjudande inom M2M bl.a. hårdvara, programvara, mekanik, projektledning och plattformar för snabb produktutveckling.    
 
Telias M2M Partnerprogram
Partnerprogrammet är en sammanslutning av företag inom olika områden, från radiomoduler till verksamhetsprocesser, som är specialister på olika delar inom M2M, för att snabbt och effektivt kunna ta ett helhetsåtagande gentemot kunden och leverera den bästa lösningen för varje enskilt behov.
 
Den interaktiva lekplatsen för barn och ungdomar
Tillsammans med Prevas har Kompan, ett företag som utvecklar och säjer lekplatser till barn och ungdomar, hittat formeln för framtidens lekplats. Den interaktiva lekplatsen kan jämföras med Nintendo Wii där skärmen har ersatts av lekplatsen. Lekplatsens teknologiska plattform har även förberetts för integration med både mobiltelefoner och internet. Teknologiplattformen har utvecklats i samarbete med Prevas, som har bidragit med kunskap, rådgivning och konkret implementering av elektroniken i de produkterna. Lekplatserna finns uppsatta på flera ställen och kan servas över hela världen via mobilt internet.
 
Det intelligenta hemmet
Prevas är teknikpartner till Zensys som utvecklat en teknikplattform för trådlös kommunikation, Z-Wave®.  Z-Wave gör det möjligt för apparater att kommunicera trådlöst med varandra, oberoende av märke och leverantör. Det används främst för styrning och övervakning av utrustning i hem och kontor. Allt fler företag är intresserade av att bygga in Z-Wave i sina produkter och tekniken används av företag runt om i hela världen.

För mer information och uppföljning:

Mats Lundberg, CEO Prevas AB
Tfn: 08-726 40 02, Mobil: 0733-37 75 40, E-mail: mats.lundberg@prevas.se
 
Jacob Norrby, Project Sales Manager Prevas AB                          
Tfn : 08-726 40 03, Mobil: 073-337 75 41, E-mail: jacob.norrby@prevas.se
                                                                                                                                
Om Prevas
Prevas firar i år 25-årsjubileum och är idag ledande i Norden inom inbyggda system och industriell IT. Vi är huvudleverantör och innovativ utvecklingspartner till de ledande företagen inom branscher som life science, telekom, fordon, försvar, energi samt verkstadsindustri. Grundstommen i Prevas är utveckling av intelligens i produkter och industrisystem till världsledande företag. Kännetecknande för Prevas lösningar är innovation, kvalitetssäkring och leveranssäkerhet. Vårt nordiska designhus består av drygt 500 medarbetare och vi har kontor i Sverige, Danmark och Norge. Prevas är börsnoterade sedan 1998, NASDAQ OMX Nordiska Börs Stockholm. För mer information, se www.prevas.se.

Produktinloggning
Prevas

Med spetskompetens inom
inbyggda system och
industriell IT bidrar Prevas
med innovativa lösningar 
som skapar tillväxt.

info@prevas.se

Kundsupport
Certifierad
ISO 9001:2008