language arrow_drop_down
DK NO EN
share

Medicintekniska produkter, produktutveckling

Med 30 års erfarenhet av projekt och produktutveckling inom Life Science är Prevas en kompetent partner i utveckling av medicintekniska produkter.

Life Science-industrin utvecklas snabbt och blir allt mer konkurrensutsatt, och den har behov av innovativa, kostnadseffektiva produkter som använder ny och beprövad teknik. Prevas har ett utmärkt track record när det gäller att utveckla analysinstrument och medicinteknisk utrustning som är specialutvecklad för våra kunder. Dessutom är Prevas kontor i Sundbyberg, Uppsala och Köpenhamn ISO13485-certifierat.

Prevas skapar innovationer för livet
Prevas har mer än 30 års erfarenhet av att balansera ny och beprövad teknik när det gäller att på ett effektivt sätt skapa innovativa produkter. Dessutom förstår Prevas vikten av att ha rätt balans mellan investeringar i utvecklingen av testning, förbrukningsvaror och instrument/utrustning och användbarheten för en enstaka produkt eller plattform för produkter.

Prevas erbjuder specialister eller en fullständig uppsättning med resurser för utveckling från idé till serietillverkning, vilket inkluderar programvara, maskinvara, mekanik, kvalitetssäkring och projektledningsresurser. Tack vare våra specialistteam erbjuder Prevas också nyckelfärdig utveckling av medicinteknisk utrustning och analysinstrument.

För att kunna ligga i teknikens framkant har Prevas ett stort och rikt nätverk av specialister och partners.

eHealth och mHealth

Mobile health är ett snabbt växande område där Prevas är engagerade i flera projekt tillsammans med sina kunder. Det handlar till exempel om olika produkter och tjänster som hjälper konsumenter att diagnostisera sig själva. Ofta består dessa tjänster av uppkopplade instrument, analys av användardata och molnlagring. Digitaliseringen erbjuder de tekniska möjligheter, samtidigt som människor blir allt mer intresserade av att övervaka sin hälsa.

Kvalitetssäkring

Nya förordningar och lagar träder i kraft vilket ökar kraven av att ha kontroll och spårbarhet på sin produktutveckling och produktion. Detta i kombination med säkerhetsfrågor runt uppkopplad utrustning gör att kvalitetsfrågor blir alltmer komplexa. Prevas duktiga ingenjörer har djupgående förståelse för produktutveckling, produktion och av länken däremellan samtidigt som vi kan erbjuda expertkunskap inom regulatoriska krav och standarder.

ge oss mer problem

Sedan starten 1985 har vi löst tiotusentals problem tillsammans med våra kunder – i flertalet branscher.

organisationer och samarbetspartners

Swedish Medtech, SmiLe, UIC, Medeon Science Park, Medea och Apotekarsocieteten.

guldsponsor Smile incubator

Prevas är sponsor till SmiLe Incubator som hjälper entreprenörer och tidiga bolag inom Life Science, att utveckla och kommersialisera sina produkter och tjänster.

SmiLe Incubator

Kontakta oss

Robert Tönhardt

Life Science Director, Prevas AB

Tel +46 8 799 6428

E-post

Vill du veta mer? Kontakta oss och vi berättar vad vi kan göra för dig.

Boka möte med oss!

Agera nu!
Referenser

 • Nipro Medical Europe

  Prevas expertis inom UX/UI hjäper Nipro att välja nytt designkoncept

 • McNeil AB

  Automatiserade flöden minimerar manuell hantering hos McNeil

 • 4Life Solutions

  Rent dricksvatten på fyra timmar

 • Gradientech

  Ultrasnabbt diagnostiksystem kan rädda liv och motverka antibiotikaresistens

Kontakta oss

Så berättar vi mer!

Vi söker fler talanger

Bli en av oss!