Hem
dk  no  en  

Prevas utvecklar HMI-lösning till MacGregor  

Prevas har fått i uppdrag av lasthanteringsföretaget MacGregor i norska Kristiansand att utveckla ett framtidsäkert styrsystem.
 
MacGregor tillverkar däckmaskineri, kranar och utrustning för arbeten över och under vattenytan till offshorefartyg och plattformar. Inom denna nisch tillhör MacGregor den absoluta världsklassen, vilket också är en av anledningarna till att företaget fått i uppdrag att utrusta ett japanskt forskningsfartyg med nio eldrivna vinschar och kranar. Som en del i detta projekt kommer Prevas att utveckla en framtidssäker IT-lösning baserad på Wonderware System Platform, en av världens mest populära HMI-programvara (Human Machine Interface).
 
Joachim Ivarsson, mjukvaruutvecklare hos Prevas berättar:
 — Vårt uppdrag är att leverera ett ramverk och utveckla mjukvarulösningar som MacGregor kan använda även i framtida kundbeställningar. Det handlar om en HMI-plattform med ett grafiskt användargränssnitt och om kopplingar till programvara som tar hand om kommunikation med andra plattformar och fartygets betjäningssystem.
 
Allra helst realiserar Prevas sina MES-projekt (Manufacturing Enterprise Solutions) på Wonderwares plattform. Denna plattform är speciellt utvecklad för industriella IT-lösningar och innehåller funktioner för bl. a. kommunikation, visualisering, styrning, övervakning och loggning. Fördelen med Wonderware System Platform är att den tillhandahåller en relativt sömlös integration mot andra system och att Prevas därigenom, med fokus på kort leveranstid, kan bygga flexibla industrisystemlösningar som spänner över hela MES-området (Manufacturing Enterprise Solutions).
 
— Prevas är ett av de nordiska IT-företagen som har störst erfarenhet av att bygga den här typen av stora och komplicerade system. Vår roll är att hjälpa MacGregor att ta steget mot moderna och framtidssäkra lösningar", säger Geir Jåsund, Manager Direktor för Prevas AS i Norge.
 
För Prevas del handlar uppdraget om en konsultinsats inom industriell IT, under drygt ett år, till ett sammanlagt ordervärde på ca 1,5 miljoner norska kronor.

För mer information och uppföljning:

Christer Ramebäck, affärsområdeschef Industrisystem Prevas                                                          
Tfn: 031-725 18 88, Mobil: 070-227 33 95, E-mail: christer.rameback@prevas.se
 
Geir Jåsund, Managing Director, Prevas AS
E-mail: geir.jåsund@prevas.no, Mobil: +47 48 25 79 57
 
Joachim Ivarsson, Software developer, Prevas AB
E-mail: joachim.ivarsson@prevas.se, Mobil: +46 730 285 890

Om Prevas
Prevas firar i år 25-årsjubileum och är idag ledande i Norden inom inbyggda system och industriell IT. Vi är huvudleverantör och innovativ utvecklingspartner till de ledande företagen inom branscher som life science, telekom, fordon, försvar, energi samt verkstadsindustri. Grundstommen i Prevas är utveckling av intelligens i produkter och industrisystem till världsledande företag. Kännetecknande för Prevas lösningar är innovation, kvalitetssäkring och leveranssäkerhet. Kontor finns i Sverige, Danmark, Norge, Förenade Arabemiraten och Indien med drygt 500 medarbetare. Prevas är börsnoterade sedan 1998, NASDAQ OMX Nordiska Börs Stockholm. För mer information, se www.prevas.se.

Produktinloggning
Prevas

Med spetskompetens inom
inbyggda system och
industriell IT bidrar Prevas
med innovativa lösningar 
som skapar tillväxt.

info@prevas.se

Kundsupport
Certifierad
ISO 9001:2008