Hem
dk  no  en  

Prevas expanderar i Norge

Prevas satsar vidare och startar ny verksamhet i Norge inom produktutveckling. Mål är att inom 3 år vara 30 medarbetare inom utveckling av innovativa produkter.
 
Prevas är etablerade i Norge sedan 2007 med erbjudanden inom industriell IT. När industriföretag letar efter produktionsnära IT-lösningar är Prevas en naturlig samarbetspartner. Denna satsning är mycket lyckosam och Prevas ser nu även stora expansionsmöjligheter inom affärsområdet Produktutveckling i Norge med Oslo som bas.
 
— Vi har under en längre tid tittat på möjligheterna till expansion inom affärsområdet Produktutveckling i Norge. Vi har nu valt att med egen kraft starta denna satsning, säger Jacob Norrby ansvarig för Prevas etablering av Produktutveckling i Norge.
 
Från start kommer verksamheten att bestå av 4-5 medarbetare med mål att växa till 30 medarbetare inom en 3-års period. Rekrytering av nyckelpersoner till satsningen är gjord och som team leader har Eivind Eriksen rekryterats. Eivind kommer närmast från Teknologisk Institutt som gruppledare för Elektronik och Instrumentering.
 
— Satsningen i Norge är ett strategiskt och viktigt kliv som tas. Vi kan erbjuda våra befintliga kunder i området nya tjänster och vi når även ut till en ny marknad för Prevas, säger Mats Lundberg CEO på Prevas AB.
 
Kunders behov av att utveckla nya konkurrenskraftiga produkter med ett stort innehåll av elektronik och programvara ökar och sprider sig till allt fler branscher. Prevas är idag Nordens ledande leverantör vid utveckling av intelligenta produkter där företaget kan vara med i hela produktlivscykeln, från idé till support och underhåll. Prevas erbjuder även semifärdiga plattformar och moduler med tillhörande byggblock för snabb anpassning till kunders behov.

För mer information och uppföljning:

Mats Lundberg, CEO Prevas AB
Tfn: 08-726 40 02, Mobil: 0733-37 75 40, E-mail: mats.lundberg@prevas.se

Jacob Norrby, Business Development Prevas AB
Tfn: 08-726 40 03. Mobil: 0733-37 75 41, E-mail: jacob.norrby@prevas.se

Om Prevas
Prevas firar i år 25-årsjubileum och är idag ledande i Norden inom inbyggda system och industriell IT. Vi är huvudleverantör och innovativ utvecklingspartner till de ledande företagen inom branscher som life science, telekom, fordon, försvar, energi samt verkstadsindustri. Grundstommen i Prevas är utveckling av intelligens i produkter och industrisystem till världsledande företag. Kännetecknande för Prevas lösningar är innovation, kvalitetssäkring och leveranssäkerhet. Kontor finns i Sverige, Danmark, Norge, Förenade Arabemiraten och Indien med drygt 500 medarbetare. Prevas är börsnoterade sedan 1998, NASDAQ OMX Nordiska Börs Stockholm. För mer information, se www.prevas.se.

Produktinloggning
Prevas

Med spetskompetens inom
inbyggda system och
industriell IT bidrar Prevas
med innovativa lösningar 
som skapar tillväxt.

info@prevas.se

Kundsupport
Certifierad
ISO 9001:2008