language arrow_drop_down
DK NO EN
share

Prevasbloggen

Vi älskar teknik. Fast ännu viktigare är kanske påhittigheten och att se nya möjligheter. Det som Prevas egentligen handlar om.
Här i Prevasbloggen delar våra experter med sig av sina erfarenheter och tankar. Innehållet är ibland mer tekniskt och ibland mer lekfullt!

 1. Blev det fel eller har julklappen redan pajjat?

  2021-01-11

  Nu är glada julen slut slut slut alla klappar delats ut ut ut Allt blev kanske inte rätt returerna de duggar tätt Fri a byte n har man lovat!

 2. Jultomten har läget under kontroll!

  2020-12-21

  Hus efter hus, skorsten efter skorsten l everanser med hjälp av fältservice är rena succén Nöjd och belåten Tomten hem till Nodpolen sig nu kan bege där Tomtemor s speciell a julklapp återstår att ge Men än nu är inte Tomtens arbete helt klart uppföljning kvarstår för att garantera nästa års leveranser på rekordfart

 3. Jultomten måste planera om resan!

  2020-12-14

  Tomten får till slut ordning på sitt ekipage och renen verkar nöjd med sitt bandage I månens sken de åter över himlen f lyger fram T omten inser att han har garanterad ROI för sitt FSM - dataprogram Japp det här kör vi snabbt i kapp - alla barn kommer få sin klapp ! I Härjedalen årets första leverans ska ske där gör dock ett nytt bekymmer sin entré.. .

 4. Jultomten behöver assistans.

  2020-12-07

  Nedräkningen går fort - bara 17 dagar kvar till jul, medvetna om restriktioner gör vi allt för att på distans h a kul. Trots goda intentioner och hög ambition, kan planer grusas och det uppstår friktion. Även Tomten kan få problem och tappa konceptet pga av stress, då gäller det att snabbt lösa situationen med finess.

 5. I Jultomtens fältverkstad.

  2020-11-30

  När snön vit börjar falla och lägga sig på marken så att den täcker nästan överallt, när alla gator gnistrar och glittrar av ljusa prickar, är det troligtvis vägsalt. Det betyder ändå att snart är julen kommen, en tid för glädje och jubel. F ölj med på en resa hur fältservice kan hjälpa Jultomten att komma till barnen utan trub(b)el.

 6. Digitalisering av fältservice, film del 2

  2020-11-23

  Asmir guidar oss vidare i digitalisering av fältservice.

 7. Kemikalielagstiftningar, mycket att tänka på

  2020-11-05

  Många av er har sannolikt hört talas om REACH, RoHS, PROP 65 och liknande. Eller kanske rent av arbetat aktivt med att säkerställa att en produkt uppfyller erforderliga lagkrav gällande kemikalier. Detta blogginlägg är tänkt att lyfta fram några aspekter av detta arbete och väcka lite tankegångar.    

 8. Hur kan industrin utnyttja gamification?

  2020-09-30

  När du är bekant med begreppet gamification så har du säkert räknat ut att detta påverkar din vardag i ganska eller mycket stor utsträckning. Men, vad är egentligen gamification? Och hur är det egentligen designat? Varför är det så fängslande? Vad innebär begreppet human design?   

 9. Digitalisering av fältservice, film del 1

  2020-09-10

  Ta del av vårt inspelade webinar där Asmir Tahmaz berättar om digitalisering av fältservice.

 10. Framtidens fastighetsunderhåll – digitala tvillingar i fokus.

  2020-06-04

  Fastighetsunderhåll handlar om att maximera livslängden i en byggnad. Vad skulle hända ifall byggbolag bygger smarta fastigheter från början, där underhållsplanen uppdateras kontinuerligt och förslag om förbättringar och byten sköts av fastigheten själv?

 11. Att gå med i ett partnernätverk – vad innebär det för mig?

  2020-05-05

  Det finns för- och nackdelar med att vara egenföretagare. Ett sätt att bredda sin kontaktyta, och möjlighet till att hitta intressanta uppdrag, är att gå med i olika partnernätverk. Här kommer fem motiveringar till varför!

 12. Underhållssystem – varför välja molnet?

  2020-04-02

  Att använda sig av molntjänster i sin organisation blir allt vanligare. Det vanligaste man stöter på i sin vardag är lagringstjänster såsom OneDrive eller Dropbox. Visst, det är bra att kunna komma åt sina filer vart man än är, men vilka effekter uppkommer när man koppar upp till exempel sitt underhållssystem mot molnet?

 13. Nyfiken på hur du kan digitalisera din fältservice?    

  2020-03-17

  När organisationer beslutar sig för att arbeta med digitalisering finns det många fallgropar att se upp för. Risken är även stor att man tro att man har infört digitaliserade arbetssätt när man i själva verket inte har gjort det.

 14. Fältservice – vem är din ledstjärna?  

  2020-03-03

  För min del började det nya året med att delta på IFS Global Sales Kick Off. Fick en fantastisk vecka som bjöd på trevligt nätverkande, intressanta föreläsningar och utbildning inom värdebaserad försäljning.

 15. Smart Maintenance for competitive edge.

  2020-01-22

  Condition Monitoring has become more and more important now that we are increasingly moving from scheduled maintenance to condition-based maintenance.

 16. En resa in i framtiden.

  2019-12-17

  Klockan 06.29 klev jag av nattåget på Lunds Centralstation och mina tankar fastnade på det här med att resa. Vissa resor vill man bara sova sig igenom, eller att man ska komma fram till målet så fort som möjligt. Andra resor vill man uppleva, njuta och engagera sig i, och kanske till och med kämpa med.

 17. Digitalisering och automation - på rätt sätt.

  2019-12-11

  Att utvecklingen går snabbt framåt inom automation och digitalisering har nog knappast gått någon förbi. Utvecklingen av kollaborativa robotar, 3D-printing, AI, uppkopplade maskiner och smarta stödsystem ger möjlighet att effektivisera processer på ett sätt som tidigare inte varit möjligt.