Hem
dk  no  en  

Ny teknik från Prevas och National Instruments

Adapter från Prevas integreras med Single-Board RIO från National Instruments.  

Det nya adapterkortet Methone från Prevas är nu tillgängligt för OEM-kunder i behov av funktioner för realtidsbearbetning och FPGA-kontroll tillsammans med modulära expansionsmöjligheter via PC-gränssnittet.
 
Prevas Methone-adapter kopplar samman en PC COMexpress-modul som normalt bygger på Intel Atom  och maskinvara från National Instruments (NI) Single-Board RIO-familj. Adaptern är försedd med anslutningar till alla PC-gränssnitt såsom serieport, USB, VGA, plattskärms-LCD, Ethernet, tangentbord, mus och Serial ATA.
 
- Den största fördelen för kunden är att de enkelt kan gå från småskalig produktion till massproduktion utan att ändra den validerade programvaran. Eftersom National Instruments grafiska designverktyg LabVIEW fungerar på samma sätt på deras paketerade CompactRIO och Single-Board RIO behöver bara maskinvaran ersättas när volymerna ökar och kunden upptäcker nya möjligheter till kostnadseffektiviseringar, säger Andreas Kihlberg, regionchef för produktutveckling på Prevas AB.
 
- I många inbyggda OEM-system behövs både en enkortsdator för Windows-baserade tillämpningar och ett realtidsbaserat specialanpassat styrkort. Den här lösningen förenar båda i ett kompakt och tillförlitligt system, fortsätter Andreas.
 
Med adapterkortet kan man bygga ett inbyggt system som både har stöd för ett kraftfullt grafiskt användargränssnitt och realtidstillämpningar. Den PC-baserade COM-modulen kan köra LabVIEW för Windows, Linux eller valfri PC-baserad applikation. NI:s Single-Board RIO är utrustat med en PowerPC realtidsprocessor som kör LabVIEW Real-Time och en FPGA som kan programmeras av användaren med LabVIEW FPGA för deterministisk styrning i realtid. COM-modul kan kommunicera med NI:s Single-Board RIO via Ethernet eller via COM-modulens parallellport till I/O-signaler i FPGA:n.
 
- Detta är bara ett av de kort för National Instruments plattformar som Prevas planerar att konstruera och producera. Vårt samarbete med National Instruments är mycket spännande och vi har goda förhoppningar om att kunna bredda Prevas tjänster på det här området", säger Mats Lundberg CEO på Prevas AB.
 
Prevas är, som enda företag i Skandinavien, Select Alliance Partner till National Instrument. Tillsammans kan National Instrument och Prevas erbjuda kunder nyckelfärdiga lösningar och inbyggda system av hög kvalitet baserade på grafisk systemdesign. Prevas planerar att inom en nära framtid ta fram fler adapterkort som är inriktade mot andra tillämpningsområden där man kan utnyttja NI:s maskinvaruplattformar, till exempel NI FlexRIO och CompactRIO.
 
National Instruments med huvudkontor i Austin, Texas USA, tillverkar bland annat CompactRIO, som är en branschledande plattform för applikationer som kräver hög hållbarhet och deterministisk exekvering i realtid. NI och många fristående företag erbjuder över 100 moduler av CompactRIO i C-serien för en mängd olika I/O-behov. Samma moduler kan storleksanpassas till NI:s Single-Board RIO för volymtillämpningar från OEM-kunder.

För mer information och uppföljning:

Mats Lundberg, CEO Prevas AB                        
Tfn: 08-726 40 02, Mobil: 0733-37 75 40, E-post: mats.lundberg@prevas.se
  
Andreas Kihlberg, regionchef Produktutveckling Prevas AB
Tfn: 031-725 18 01, Mobil: 070-880 01 75, E-post: andreas.kihlberg@prevas.se

Om Prevas
Prevas etablerades 1985 och är idag ledande i Norden inom inbyggda system och industriell IT. Vi är huvudleverantör och innovativ utvecklingspartner till ledande företag inom branscher som life science, telekom, fordon, försvar, energi samt verkstadsindustrin. Grundstommen i Prevas är utveckling av intelligens i produkter och industrisystem till världsledande företag. Kännetecknande för Prevas lösningar är innovation, kvalitetssäkring och leveranssäkerhet. Vårt nordiska designhus består av nära 550 medarbetare och vi har kontor i Sverige, Danmark och Norge. Prevas är börsnoterade sedan 1998, NASDAQ OMX Nordiska Börs Stockholm.

Produktinloggning
Prevas

Med spetskompetens inom
inbyggda system och
industriell IT bidrar Prevas
med innovativa lösningar 
som skapar tillväxt.

info@prevas.se

Kundsupport
Certifierad
ISO 9001:2008