language arrow_drop_down
DK NO EN

Testsystem, nyckelfärdiga systemleveranser

När testsystem utvecklas är tiden en avgörande faktor.

Prevas erbjuder kompletta testsystem så att kunden kan få mer tid att fokusera på utvecklingen av själva produkten. Med många års erfarenhet av att skapa programvaruarkitekturer för testprogramvara i kombination med maskinvara kan Prevas erbjuda kunden kortare ledtid till marknaden med snabbare utveckling, förbättrad kvalitet, enkel anpassning och effektivt underhåll.

Prevas fokus är att möjliggöra anpassning. Därför levererar vi kompletta system, allt från sensorer/aktuatorer till molnbaserad databehandling.

Produktionstester

Prevas har med många års erfarenhet av produktionstester omfattande kunskaper och färdigheter för att kunna hjälpa kunder att uppfylla sina behov och mål.

Prevas kan erbjuda teststrategier, testspecifikationer och ATE-system för enskilda produkter eller hela produktserier. Beträffande spårbarhet och överblick över produktionstesterna erbjuder vi även loggning av testresultat i filer, databaser och molnbaserade lösningar som WATS .

Tack vare lång erfarenhet inom produktionstestning och produktutveckling kan Prevas sätta in sig i kundens produktionsutmaningar och tillföra värde. Med stora datamängder i det moderna samhället har organisationer användning av datastyrning och systemövervakning. Prevas levererar testlösningar och har gedigen erfarenhet av IoT, molnbaserad infrastruktur och databehandling.

Vi har erfarenhet av att arbeta med EMS-företag (Electronics Manufacturing Services) och har nära samarbete med olika EMS-företag i Norden.

FoU-tester

Vid FoU-testning är modularitet och flexibilitet viktigt. Prevas förstår hur FoU-processer fungerar och har själva utvecklat verktyg som gör det enkelt att ändra en konfiguration. Detta så att kunden på ett flexibelt sätt kan mäta prototyper, optimera och uppfylla valideringskrav. Mot bakgrund av dessa erfarenheter kan vi hjälpa våra kunder med bäst praxis. Vi har erfarenhet av prototyptestning, simulering (Hardware In the Loop) och valideringstestning.

Ett av de många verktyg som Prevas har utvecklat heter PreCAST (Prevas Configurable Automated Software for Test), ett LabVIEW Software Framework. Detta verktyg underlättar för kunden att redigera tester, ändra konfigurationer eller snabbt byta ut maskinvaran.

HIL (Hardware In the Loop)

En elektronisk styrenhet (ECU, Electronic Control Unit) kan definieras som elektronik som styr en fysisk maskin, till exempel en tvättmaskin, robot eller bil. Dessa enheter blir allt mer komplexa och i många fall ingår de i ett större nätverk av flera enheter.

Prevas har under åren utvecklat testlösningar för elektroniska styrenheter, såväl mindre till enskilda enkla enheter som större till komplexa nätverk.

De moderna elektroniska enheterna kräver en komplex testmiljö för att testningen ska kunna utföras. HIL (Hardware In the Loop), som används för att simulera en miljö, är en väl beprövad teknik. Tidigare var HIL en dyr lösning som bara användes av rymdfarts- och bilindustrin. I dag kan vi erbjuda den här tekniken genom att använda vanliga datorer i våra testsystem.

Övervakning

Möjligheten att övervaka system kan ge ett företag stora kostnadsbesparingar. Prevas använder olika verktyg för att ge kunden möjlighet att samla in och få inblick i sin data. Med mer information om ett system är det lättare att bland annat underhålla och utföra reparationer i tid för att minska avbrottstiden.

Prevas använder sin erfarenhet för att utveckla molntjänster och sensorlösningar. Med verktyg som National Instruments InsightCM kan kunden tillsammans med Prevas skapa regler för att få varningar innan en kritisk situation uppstår.

Kontakta oss

Mattias Carlsson

Mälardalen Compliance Management

Tel +46 790 665 146

E-post

Kontakta oss

Sara Ådahl Aggebäck

Business Region Manager, East

Tel +46 70 200 73 58

E-post

Vill du veta mer? Kontakta oss och vi berättar vad vi kan göra för dig.

Boka möte med oss!

Agera nu!
Referenser

 • Force Technology

  Får avancerad industriell skanning att fungera.

 • Hövding

  Framtidens cykelhjälm

 • European Southern Observatory

  Världens största teleskop  

 • OHB Sweden

  Specialistkunskap är helt avgörande för OHB Sweden 

Kontakta oss

Så berättar vi mer!

Innovation on demand

Följ oss i sociala medier!