language arrow_drop_down
DK NO EN
Pressrelease: 2022-11-07

Prevas välkomnar Myra Industriell Design AB

Prevas har tecknat avtal om att förvärva 100 procent av Myra Industriell Design AB (Myra). Ett spjutspetsbolag inom industridesign och interaktionsdesign.

Prevas välkomnar Myra Industriell Design AB

Bildtext: Hans-Erik Wikman (Prevas), Julia Treutiger (Myra), Jon-Karl Sundh (Myra), Stina Juhlin (Myra), Magnus Olsson (Myra) och Robert Tönhardt (Prevas).

Myra, ett premiumbolag med anor sedan 1976, har vunnit många internationella designpriser och är kända som en komplett designleverantör. I den tidiga innovationsfasen arbetar Myra med ett användarcentrerat synsätt och designar produkter som förbättrar och underlättar såväl arbetsmiljö som vardag. Med över 300 kunder har Myra ett gott renommé och en imponerande referensportfölj. Med hjälp av en väl definierad designprocess och en stor kreativ höjd bland de sex medarbetarna har många framgångsrika produkter skapats.

- Myra blir ett riktigt fint komplement till vår befintliga verksamhet. Med deras kompetens inom industridesign stärker de ytligare vårt utbud inom produktutveckling och gör oss till en ännu starkare samarbetspartner, säger Hans-Erik Wikman, regionchef Prevas Stockholm.

Myras uppdrag är inom vitt skilda områden, från vardagsprodukter och yrkesredskap till medicinteknik och högteknologi, och deras kunder är allt från stora internationella företag till enskilda entreprenörer.

- Det känns riktigt bra att komma in i ett sammanhang där vi kan få större utväxling på vår spets, säger Jon-Karl Sundh, VD på Myra. Det är så klart en stor fördel att vi redan samarbetat i ett antal produktprojekt tidigare under åren och därmed känner varandras styrkor.

Myra har en bred portfölj kopplat till medicinteknisk utrustning där också flera designpriser vunnits. Förutom estetiskt tilltalande produkter så leder den användarcentrerade designprocessen till lösningar som lyfter användarupplevelsen samt är ergonomiska och effektiva. Den stora erfarenheten innebär också designlösningar som är certifierbara och ekonomiska att tillverka.

Med passion för innovation och användarfokus samt färg och form ger Myra energi in i utvecklingsprojekten och förutsättningar för bästa möjliga start. Väl designade produkter med grunden i marknadens krav, med god ergonomi och väl avvägda tekniska lösningar är nyckeln till framgång. Avancerade uppdrag såsom medicinteknisk utrustning är en av Myras specialiteter och produktportföljen visar många lyckade exempel.

- Det ska bli kul att välkomna våra nya kollegor och arbeta tätare ihop, inte minst här i Stockholm. Potentialen är dock större med tanke på att Prevas och Myra har kompletterande kundrelationer, inte minst inom medtech-området, säger Robert Tönhardt, ansvarig för Life Science inom Prevas.

Tillträdet sker per den 2022-11-01 och förvärvet av 100 procent av Myra bedöms ha en marginellt positiv påverkan på Prevas resultat per aktie under innevarande räkenskapsår.

För mer information, kontakta
Hans-Erik Wikman, regionchef Stockholm, Prevas AB
Mobil: +46 733 35 22 22, E-mail: hans-erik.wikman@prevas.se

Jon-Karl Sundh, CEO, Myra Industriell Design AB
Mobil: +46 708 605 650, E-mail: jks@myra.se

Johan Strid, President & CEO, Prevas AB
Mobil: +46 703 79 10 61, E-mail: johan.strid@prevas.se