language arrow_drop_down
DK NO EN
Pressrelease: 2022-09-05

Prevas tecknar avtal med Argeo AS

Prevas ska leverera en lösning, baserad på HxGN EAM (Enterprise Asset Management), till Argeo. Underhållslösningen ska stödja Argeos avancerade drift av självkörande undervattensfarkoster (AUV:er).

Prevas tecknar avtal med Argeo AS

För att nå sina långsiktiga mål om internationell tillväxt, lönsamhet, tillförlitlighet och styrning gick Argeo i januari ut med en förfrågan på marknaden om en EAM/ERP-lösning som kunde tillgodose deras behov av processtöd. Efter flera vändor med frågor och svar träffades i april 2022 ett avtal med Prevas om att implementera ett Proof-of-Concept (PoC) baserat på lösningen HxGN EAM (tidigare Infor EAM). Detta för att verifiera att lösningen skulle kunna tillgodose både aktuella och framtida behov.

Lösningen installerades för några utvalda processer före sommaren. Prevas kan nu glädjande bekräfta att Argeo går vidare med HxGN EAM som sin lösning för förvaltning, underhåll, inköp och logistik. Och med Prevas som leverantör. Implementeringen av lösningen påbörjas i höst och man räknar med att lösningen ska vara i full drift i god tid före nyår.

– Vi jobbade i nära samarbete med Argeo i ett Proof-of-Concept (PoC) redan i våras, säger Einar Alexander Andersen, ansvarig för Prevas verksamhet i Norge. Våra konsulter har lång erfarenhet av stöd och rådgivning kring HxGN EAM och det är mycket spännande att få vara med på Argeos ambitiösa framtidsresa. Prevas ser en stor efterfrågan på kompetens inom HxGN EAM och vi har i år anställt flera nya medarbetare som stärker vår position som ledande på plattformen i Norden.

Argeo har som mål att förnya havsmätnings- och inspektionsindustrin genom att använda autonoma yt- och undervattenslösningar. De självkörande undervattensfarkosterna är utrustade med unika sensorer och avancerad digital bildbehandlingsteknik som gör att de kommer att öka effektiviteten och bildkvaliteten betydligt. Samtidigt som de också bidrar till markant minskade koldioxidutsläpp för denna typ av aktiviteter som den globala industrin står för och som företaget verkar inom. Företagets digitala modeller och tvillinglösningar bygger på geofysiska, hydrografiska och geologiska metoder från grunt vatten till de djupaste haven för marknadssegment inom infrastruktur, havsbaserad vindkraft, olja och gas samt djuphavsmineraler.

– Argeo har gjort ett viktigt plattformsval genom att välja EAM-lösningen från Hexagon. Avtalet med Prevas kommer att bidra till bättre styrning och kontroll av vår operativa verksamhet, säger Ronny Bøhn, COO på Argeo.

Bildtext:
Caroline Hagen (Prevas), Jørgen Wegge (Prevas), Christian Henriksen (Argeo), Steinar Rygh-Nilsen (Argeo) och Dag Kjensbekk (Prevas) inspekterar en AUV (autonomous underwater vehicle) hos Argeo i samband med projektstart.