language arrow_drop_down
DK NO EN
Pressrelease: 2020-09-25

Prevas levererar Infor EAM till Norsk Kyllings nya framtidsinriktade anläggning på Orkanger.

Norsk Kylling satsar på Infor EAM med Prevas. Lösningen testas och körs först igång på Norsk Kyllings befintliga anläggning, för att sedan implementeras på deras nya hypermoderna fabrik i Orkanger som är under uppförande.

SAR Gruppen implementerar Infor EAM med Prevas hjälp

Bildtext: Norsk Kylling satsar stort med sin Norsk Hubbard kyckling och nya hypermoderna produktionsanläggningen. Prevas är stolta över att få vara med på resan som leverantör av underhållssystemet Infor EAM.

Norsk Kylling har med sin märkesvara Solvinge och distribution via REMA 1000 stora ambitioner. Deras nya anläggning blir ett föregångsexempel i fråga om tekniska lösningar, djurens välfärd, automatisering såväl som miljö och cirkulär ekonomi. Bygget är på hela 40 000 m2 och ska stå klart under våren 2021.

IT-chefen på Norsk Kylling, Torfinn Utne, berättar att man under processen för att få kontroll över produktionsdata och värdekedja tog in ett nytt ERP-system.

– Då var det ett naturligt nästa steg att få ett underhållssystem på plats. Målet är att begränsa svinn och kostnader. Vi ville säkra produktionen genom bättre kontroll och styrinformation, förklarar Utne.

– Ja, besparingar, kontroll och överblick är nyckelord, understryker den tekniska chefen, Ulf Jensen. Den största vinsten ligger i att Infor EAM kommer att bidra till att säkra hög tillgänglighet för fabrik och utrustning. Driftstopp får naturligtvis omfattande konsekvenser för oss. Utöver besparingar, överblick och högre tillgänglighet ger underhållssystemet oss dessutom kontroll över reservdelar och lager, med exempelvis automatisk beställning vid minimilagerhållning. Vi kommer att få fler än 3 000 enheter i anläggningsregistret och upp till 15 000 delar i artikelregistret.

– Med sådana tal är det uppenbart att man måste leta efter system som kan ge oss kontroll över hela anläggningen och det är här valet har fallit på Infor EAM, säger Jensen.

Jensen berättar att man gick live med lösningen vid dagens fabrik den 31 augusti och nu befinner sig i en fas med användarutbildning och inkörning.

– Vi tränar inför övergången till den nya anläggningen i Orkanger, avslutar Jensen.

Prevas VD, Einar Alexander Andersen, förklarar att första leveransen utgör en del av en större leverans till Norsk Kyllings nya toppmoderna fabrik.

– Prevas levererar Infor EAM, som ska integreras både med deras ERP- och med deras SCADA-system. Vi tycker det är väldigt spännande att få vara med om att uppfylla Norsk Kyllings ambitioner för vad som kanske blir Europas häftigaste och modernaste fabrik!