language arrow_drop_down
DK NO EN
Pressrelease: 2019-11-06

Prevas automatiserar Norge.
Stor order till Prevas.

Prevas ska leverera nya robot- och automationslösningar till bolag inom fordonsindustrin. Åtagandet innefattar nya produktionslinjer med ett 20-tal industrirobotar och därtill hörande styrning av anläggningarna.

För att uppnå en ökad produktionskapacitet och flexibilitet ska fyra nya produktionslinjer tas fram.

Prevas har fått helhetsåtagandet som innefattar projektledning, konstruktion, tillverkning, montage, programmering och idrifttagning av utrustningen.

- Prevas goda renommé, långvarigt samarbete och tidigare genomförda leveranser av liknande uppdrag till kunden har lagt grunden till ett nytt stort förtroende avseende denna leverans, säger Lars-Erik Forsberg, säljchef för robotlösningar på Prevas.

Leveransen sträcker sig över större delen av 2020 med en avslutande delleverans våren 2021.

Sedan 1985 har Prevas sett utmaningar och hittat möjligheter i branscher där det ställs höga krav. För att exempelvis uppnå en effektiv och hållbar tillverkning behövs automation och robotlösningar. Moderna robotlösningar ger ökad produktionstakt och produktionskvalitet samt färre driftsstopp och lägre kostnader. Prevas har lång erfarenhet av att leverera robotlösningar samt system för styrning och övervakning av robotceller. Våra experter finns inom avancerad robotprogrammering, både för nya investeringar och för förändringar och uppgraderingar av robotceller.